PAÜ Hastanesi’nde 2. karaciğer nakli yapıldı – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. PAÜ Hastanesi’nde 2. karaciğer nakli yapıldı

PAÜ Hastanesi’nde 2. karaciğer nakli yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Mayıs 2018 Salı - 09:42Güncelleme: 29 Mayıs 2018 Salı - 09:42
PAÜ Hastanesi’nde 2. karaciğer nakli yapıldı

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde, ikinci karaciğer nakli gerçekleştirildi. 63 yaşındaki Rabia Yıldırım, Manisa’da bağışlanan karaciğerin nakliyle sağlığına kavuştu.

İlk karaciğer naklinin geçen ay gerçekleştirildiği PAÜ Hastanesi’nde ikinci operasyon da yapıldı. Karaciğer yetmezliği olan ve nakil için 3 yıldır organ bekleyen Rabia Yıldırım’ı sevindiren haber Manisa’da geldi. Beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın bağışlanan karaciğeri doku örneklerinin eşlemesiyle Denizli’ye getirildi.

PAÜ Karaciğer Nakil Merkezi sorumlusu Doç. Dr. Ali Kağan Gökakın başkanlığındaki ekip tarafından yapılan operasyonun ardından hastanın ameliyattan sonra 5. Günde taburcu olduğu ve sağlık durumunun oldukça iyi olduğu belirtildi. Operasyon ile ilgili bilgi veren Gökakın, “Pamukkale Üniversitesi olarak ikinci kez karaciğer nakli operasyonunu başarı ile gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer de “Hastamız yaşamını sağlıklı bir şekilde devam ettiriyor. Organ nakli ekibimiz tarafından ikinci karaciğer nakli başarı ile gerçekleştirildi. Hastamız sağlıklı bir şekilde taburcu oldu. Bu hizmetin bölgemizde ve hastanemizde veriliyor olması çok önemlidir. Organ bağışı konusunda toplumumuzu duyarlı olmaya çağırıyorum. Deneyimli ekibimiz ameliyatın gerçekleştirilmesinden takibine kadar üst düzey bir hizmet vermektedir. Arkadaşlarımızı kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Hastalarımıza sağlıklı, hayırlı uzun ömürler diliyorum” açıklamasını yaptı.

Karaciğer nakli yapılan Rabia Yıldırım ise, hastalığından dolayı 3 yıldan bu yana çok sayıda hastane gezdiğini ve en son Pamukkale Üniversitesi hastanesinde kendisine uygun organ bulunduğunu belirterek, ameliyatı gerçekleştiren tüm doktorlara ve hemşirelere teşekkür etti.