PAÜ Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi açıldı – D20Haber
12.05.2024, Pazar
12 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. PAÜ Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi...

PAÜ Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Eylül 2023 Çarşamba - 12:01Güncelleme: 6 Eylül 2023 Çarşamba - 12:01
PAÜ Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi açıldı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi bünyesinde, hayırsever desteğiyle kurulan 7 yataklı Sevil-Şevket Keskin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi açıldı.

PAÜ Hastanesinde verilen hizmetin gelişmesine yönelik hayırseverlerin desteği devam ediyor. Bu kez hastaneye hayırsever Keskin Ailesi’nin katkılarıyla 7 yataklı yenidoğan yoğun bakım ünitesi kazandırıldı.

Sevil-Şevket Keskin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ismi verilen bölümün açılışı PAÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr Osman Özdel, hastane başhekimi Prof Dr Murat Özban, bağışçı aile adına Meral ve Nuriye Keskin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Rektör Kutluhan “Bugün burada yenidoğan ünitemizin açılışının mutluluğunu yaşıyoruz. Keskin Ailesi’ne içten teşekkür ediyoruz. Burada doğan her çocuğun hayatında bağışçımızın izleri olacaktır. Dolayısıyla yine burada insan ömrünün kısıtlı ama ebedi olduğunu anlıyoruz. Şahsım ve Üniversitem adına Keskin Ailesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bağışçı aile adına konuşan Nuriye Keskin ise, böyle bir hizmetin sağlanmasına fırsat verildiği için teşekkür ettiklerini söyledi.

Açılışın ardından Kutluhan, Meral ve Nuriye Keskin’e teşekkür belgesi verdi.

Yeni açılan ünite ile birlikte Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi 18’i üçüncü, 7’si ikinci düzey olmak üzere 25 yatak kapasitesine ulaştı.