PAÜ Hastanesi Pulmonoloji Servis ve Yeni Yoğun Bakım Ünitesi açıldı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. PAÜ Hastanesi Pulmonoloji Servis ve Yeni...

PAÜ Hastanesi Pulmonoloji Servis ve Yeni Yoğun Bakım Ünitesi açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Eylül 2020 Cuma - 12:54Güncelleme: 25 Eylül 2020 Cuma - 12:54
PAÜ Hastanesi Pulmonoloji Servis ve Yeni Yoğun Bakım Ünitesi açıldı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesine hayırsever desteğiyle kazandırılan Pulmonoloji Servis ve Yeni Yoğun Bakım Ünitesi hizmete açıldı.

PAÜ Hastanesi, iş insanı Bezsan Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Akçay’ın bağışı ile yeni bir servis ve yoğun bakım ünitesine kavuştu. Aysel ve Himmet Akçay Pulmonoloji Ünitesi, düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılış törenine Vali Ali Fuat Atik, AK Parti Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektör Vekili Prof Dr Ahmet Kutluhan, rektör yardımcıları Prof Dr Ahmet Fahir Demirkan ve Prof Dr Necip Atar, PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof Dr İbrahim Türkçüer ve Bezsan Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Akçay katıldı.

TÖRENDEKİ KONUŞMALAR

Vali Ali Fuat Atik, törendeki konuşmasında, pandemi sürecinde böyle bir merkezin sağlık hizmeti verenlerin elini güçlendirdiğini belirterek, iş insanı Muammer Akçay’a yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

PAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ise, Tıp Biliminin ancak merkezleşme ve branşlaşma ile ilerleyebileceğini söyleyerek, “Bir solunum merkezine sahip olmak merkezleşmenin bir adımı demektir. Pamukkale Üniversitemizin Tıp Fakültesi Hastanesinde bu merkezler var. Bunların çoğalması için Muammer Akçay Beyin adımı bir öncülük etsin istiyorum” dedi.

Hayırsever iş insanı Muammer Akçay da PAÜ Hastanesiyle tanışmasının 10 yıl öcesine uzandığını, tedavi hizmeti alırken personelden gördükleri samimiyetin kendilerini etkilediğini ve hastaneye yararlı olabilmek adına bu girişimde bulunduklarını söyledi.

AÇILAN BİRİMDE BUNLAR VAR

Açılışı yapılan Aysel ve Himmet Akçay Girişimsel Pulmonoloji Servis ve Yoğun Bakım Ünitesinde; göğüs hastalıkları, göğüs cerrahisi, kalp damar cerrahisi ve benzeri bölümlerinin yanı sıra yoğun bakım ünitesinde 10 servis yatağı, tek kişilik 6 yoğun bakım yatağı, 1 Bronkoskopi-EBUS odası, 1 işlem odası pulmoner rehabilitasyon, fizik tedavi ünitesi bulunuyor.

KOMPAKT BİR MERKEZ

Birimin servis yatağı, yoğun bakım, işlem odası, bronkoskopi ünitesi, fizik tedavi ünitesi gibi birçok fonksiyonu bünyesinde barındıran kompakt bir merkez olmasıyla Türkiye’de ilk ve tek olduğu ifade edildi.

Burada COVID tedavisi, akciğer kanseri tanı ve tedavisi, lenf kanserleri, verem hastalığı, zatürre, sarkoidozis, interstisyel akciğer hastalıkları tanı ve tedavisi de yapılabileği, KOAH hastalarına tel tedavisi ve valf tedavilerinin uygulanabileceği, akciğer kanseri hastalarının stent uygulamaları, lazer ve kriyo tedavilerinin gerçekleştirileceği, çeşitli nedenlerle akciğerlerine su toplanan hastaların tanısı ve tedavisi de mümkün olacağı belirtildi.

KARAHAYIT’TAKİ HASTANE İNŞAATINDA İNCELEME

Öte yandan, açılış törenine katılan Vali Atik ve beraberindekiler, Karahayıt’ta yapımı devam eden PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. 19 bin 746 metrekare alana inşa edilen sağlık tesisi; idari bölüm, poliklinik, havuz ve klinik (yatak) olmak üzere dört ayrı bloktan oluşuyor. Hastanenin 96 yatak kapasitesine sahip olacağı belirtildi.