PAÜ Hastanesi Başhekimi, eşine makam odası tahsis etti iddiaları – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. PAÜ Hastanesi Başhekimi, eşine makam odası...

PAÜ Hastanesi Başhekimi, eşine makam odası tahsis etti iddiaları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Nisan 2020 Pazartesi - 09:33Güncelleme: 20 Nisan 2020 Pazartesi - 09:46
PAÜ Hastanesi Başhekimi, eşine makam odası tahsis etti iddiaları

Denizli’de coronavirüs salgını kapsamında “pandemi hastanesi” olarak hizmet veren Pamukkale Üniversitesi Hastanesindeki iddialara bir yenisi daha eklendi. Daha önce profesör, asistan ve hemşirelerin coronavirüse yakalanmasıyla gündeme gelen ve Başhekim Prof. Dr. İbrahim Türküer tarafından da yalanlanmayan bu iddialara şimdi de “makam odası” eklendi. Başhekimin hemşire olan eşi Neslihan Türkçüer’e makam odası tahsis ettiği öne sürülürken, Prof. Dr. Türkçüer, iddialara “Beni ve kurumu yıpratmaya çalışıyorlar. O Oda, tüm hemşirelerin kullanımına açık” yanıtını verdi.

PAÜ Hastanesi; efeksiyon, kardiyoloji, kadın doğum, anestezi ve yoğun bakım bölümlerinde görevli bazı profesör, asistan ve hemşirelerin coronavirüse yakalandığı, bazılarının tedavisinin tamamlandığı, bazılarının ise tedavilerinin devam ettiği iddiayarı gündeme gelmiş, bu iddiaları Başhekil Prof. Dr. İbrahim Türkçüer de yalanlamamıştı. Bu konudaki haberimizle ilgili görüştüğümüz Türkçüer, “Türkiye genelindeki pandemi hastanelerinde coronavirüs testi pozitif çıkan ve şüpheli görülen personel sayısı neyse, Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde onlardan fazla değildir. Sayı veremem ama bunu biliyoruz. Hastanenin kapasitesine baktığımızda coronavirüs testi pozitif çıkan personel sayısı az diyebiliriz” açıklamasını yapmıştı.

NESLİHAN TÜRKÇÜER’LE İLGİLİ İDDİALAR

Bunun yankıları devam ederken, başhekimin hemşire olan eşi Neslihan Türkçüer ile ilgili iddialar gündeme getirildi. PAÜ Rektörlüğüne bağlı olan ve müdürlüğünü Prof. Dr. Gülfizar Sözeri Varma’nın yaptığı Geropsikiyatri Merkezinde görevli olan Neslihan Türkçüer ile ilgili iddialardan birisi “adrese teslim işe alma” şeklinde.

İddiaya göre, PAÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğüne 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. maddesinin B fıkrasına göre istihdam edilmek ve giderler özel bütçeden karşılanmak üzere, 2016 yılı KPSS grubu sınavından lisans mezunları için KPSS (P3) puan sıralaması esas alınmak suretiyle, yazılı ve sözlü mülakat yapılmaksızın 21.12.2016 tarihli PAÜ 4/B sözleşmeli hemşire alım ilanı verildi.

TEK KADRO VE ARANAN ŞARTLAR

PAÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğüne alınacak toplam 7 hemşire için yapılan duyuruda aranan koşullar sıralandı. Neslihan Türkçüer, bir hemşirenin alınacağı kadro için başvuru yaptı. O kadro için aranan şartlar da şöyle sıralandı:

1)4 Yıllık Sağlık Yüksekokullarının Hemşirelik Bölümü veya Hemşirelik Fakültesi mezunu olmak.
2)En az iki yıllık aile danışmanlığı sertifikasına (300 saat teorik, 150 saat uygulamalı toplam 450 saatlik eğitimi içeren) sahip olmak
3)Aile danışmanlığı konusunda deneyimi olmak.
4)Kamu kurumlarında aile danışmanlığı ile ilgili eğitim vermiş olmak.
5)Aile danışmalığı ile mesleki gelişim eğitimine katılmış ve sertifikasına sahip olmak.

Bu şartlara uyan tek isim olan Neslihan Türkçüer, PAÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğüne girmeye hak kazandı.

GEROPSİKİYATRİ MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜNE ATANDI

Türkçüer ile ilgili bir başka iddia ise, “PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ tarafından, rektörlüğe bağlı Geropsikiyatri Merkez Müdürlüğüne herhangi bir istem veya ihtiyaç olmadan hemşire olarak atanmıştır” şeklinde. Türkçüer’in halen Geropsikiyatri Merkez Müdürlüğü Psikiyatri Anabilim Dalı bünyesinde görevli olduğu belirtiliyor.

MAKAM ODASI TAHSİS EDİLDİ İDDİALARI

Başhekim Prof. Dr. İbrahim Türkçüer’in, eşine görevli olduğu birimde tüm hemşirelere ait olması gereken odayı tahsis ettiği, öğretim üyesi mobilyalarıyla burayı “makam odası” şeklinde düzenlettiği ve Neslihan Türkçüer’in burayı tek başına kullandığı iddia edildi.

TÜRKÇÜER: BENİ VE KURUMU YIPRATMAYA ÇALIŞIYORLAR

Bu iddialar üzerine PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer ile görüştük. “Adrese teslim kadro” iddiasıyla ilgili “Bu doğru değil. 4/B kadrosuydu. O şartlar yüzlerce kişide vardır, eşimi tarif etmiyordu. O şartlar eşimin alınmasına binaen konulmuş değildir. Zaten eşimin KPSS puanı da kadro için yeterliydi. O şartlar yazılmasa bile 3 ayrı kadro vardı, hangisine başvursa girebiliyordu. Orayı tercih etti. Mevzuat neyse ona göre alım yapıldı” açıklamasını yaptı.

“Makam odası” iddialarına da Türkçüer, “Ortada bir makam odası yok. Orayı herkes kullanıyor. Odanın anahtarı bile kendisinde değil. Beni ve kurumu yıpratmak için bu tür iddiaları ortaya atıyorlar, iftira atıyorlar” ifadesini kullandı.

Birimin kendisine bağlı olmadığını da kaydeden Prof. Dr. Türkçüer, “Coronavirüs salgını olmasaydı Geropsikiyatri Merkezi Müdürü Gülfizar (Sözeri Varma) Hoca ile alzheimer hastalarına yönelik bir proje çalışmasını hayata geçireceklerdi. Onun üzerine çalışıyorlardı. Çok ciddi işler yaparken belaltı vurmaya çalışıyorlar, dedikodu yapıyorlar. Bunlar üzücü” dedi.