Pamukkale kadın bağışçı konusunda lider – D20Haber
07.05.2024, Salı
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Pamukkale kadın bağışçı konusunda lider

Pamukkale kadın bağışçı konusunda lider

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Kasım 2017 Pazar - 14:13Güncelleme: 5 Kasım 2017 Pazar - 14:13
Pamukkale kadın bağışçı konusunda lider

Pamukkale Kaymakamlığı’nın koordinasyonu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kızılay Derneği Denizli Şubesi ve Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezi arasında imzalanan protokol ile geçen yıl hayata geçirilen “Ülkem Sana Kanım Feda” projesi, Pamukkale’de kan bağışçısı sayısını artırırken, kadın bağışçı oranı Türkiye ve Denizli ortalamasını katladı.

Pamukkale Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, kurumların işbirliği, muhtarlar, okul aile birlikleri, öğrenci velileri, din görevlileri, aile sağlığı merkezleri ve esnafın desteği ile 2016 yılında ilçedeki okullarda 4 bin 567 ünite kan toplandığı, bu yıl rakamın 5 bini geçmesinin beklendiği belirtildi.

KADINLARIN YOĞUN KATILIMI

Açıklamada, kadınların kan bağışına desteklerinin giderek arttığına dikkat çekilerek, ülke genelinde yüzde 12 olan kadın kan bağışçısı oranının Denizli genelinde yüzde 18 olarak belirlendiği, Pamukkale’de ise ev hanımlarının kampanyaya destek vermesiyle bu oranın yüzde 30 ‘ara kadar yükseldiği vurgulandı.

REKOR DOĞAN DEMİRCİOĞLU EMSAN İLKOKULU’NDA

Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, 2016 yılında 413 ünite bağışla rekor kıran Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu’nun bu yıl da 415 ünite kan bağışıyla rekoru elinde tuttuğunu söyleyerek, eğitim kurumunun yönetici, öğretmen ve velilerine teşekkür etti.

ERDOĞAN: OKULLARIN KATKISI BÜYÜK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan ise, okulların kampanyaya destek vererek kan bağışı konusunda farkındalık yarattıklarını ifade ederek, okullardaki kampanyaya her kesimden büyük destek geldiğini belirtti.