Oğuz: Mali haklar üzerinden birbirimize düşürmeyin! – D20Haber
09.05.2024, Perşembe
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Oğuz: Mali haklar üzerinden birbirimize düşürmeyin!

Oğuz: Mali haklar üzerinden birbirimize düşürmeyin!

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Aralık 2021 Cuma - 16:33Güncelleme: 10 Aralık 2021 Cuma - 16:39
Oğuz: Mali haklar üzerinden birbirimize düşürmeyin!

Öz Sağlık İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Hanım Oğuz, hekimlere yapılacak ücret artışıyla ilgili bir sıkıntıları olmadığını, sıkıntının ayrıştırılmakta ve ötekileştirilmekten kaynaklandığını belirterek, ”Bizleri mali haklar üzerinden birbirimize düşürmeyin” ifadelerini kullandı.

Öz Sağlık İş Sendikası üyeleri Denizli Devlet Hastanesi bahçesinde ücret artışı konusunda yaşanan problemi dile getiren basın açıklamasıyla bir araya geldi. Öz Sağlık İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Hanım Oğuz, burada yaptığı basın açıklamasında, “pandeminin kahramanı sağlık çalışanlarına müjdemiz var” denilerek açıklanan zam haberi ile kimlerin sağlık çalışanı olarak görülüp, kimlerin kapsam dışı tutulduğunun net olarak ortaya çıktığını söyledi.

Sağlık işçisinin sağlık çalışanı olarak görülmemiş olmasına üzüldüklerini dile getiren Oğuz, “Hekimlere yapılacağı ilan edilen ve biz sağlık işçilerinin de desteklediği zamlarla ilgili kimsenin bir sıkıntısı yoktur. Sıkıntı; Ayrıştırılmakta, ötekileştirilmekte, sağlık ekip işidir” sözünün boşa çıkartılmasında, çalışma barışının altına dinamit yerleştirilmesinde, fedakarlığın meslek ayrımına tabi tutulmasında, sağlık işçisinin sağlık çalışanı olarak görülmemesindedir” dedi.

İşçiyi sağlık çalışanı olarak görmeyen anlayışı kabul etmediklerini vurgulayan Oğuz, “Sağlık iş yerlerinde asayişi sağlayan güvenlik görevlilerinden, teknik işlerden sorumlu işçilerden söz etmemek, onların fedakarlığını yok saymak, ailelerinden uzakta günlerce izinsiz çalışan sağlık işçilerini sağlık personelinden saymamak şeklindeki bir anlayışı kabul etmiyoruz. Sağlık işçisinin emeğinin hakkını istiyoruz. Nimet külfet dengesinde eşitlik istiyoruz. Sizler kabul etmeseniz de sağlık ekip işidir. Bizleri mali haklar üzerinden birbirimize düşürmeyin. Bizler, iş yerlerindeki çalışma barışını korumaya çalışırken, eylem ve söylemlerle bu birlikteliği baltalamayın. Bizler birbirimize saygı duyarken, bizi birbirimize düşman etmeyin. Sağlık çalışanlarının tamamı pandeminin kahramanıdır, ortada bir paylaşım varsa herkes hakkı olanı almalıdır” diye konuştu.