Organ bağışıyla 3 hastaya yeni hayat – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Organ bağışıyla 3 hastaya yeni hayat

Organ bağışıyla 3 hastaya yeni hayat

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Kasım 2018 Cuma - 11:08Güncelleme: 2 Kasım 2018 Cuma - 11:08
Organ bağışıyla 3 hastaya yeni hayat

Kalp rahatsızlığı bulunan ve geçirdiği epilepsi nöbeti sonucu beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden Uğur Büyükçakır’ın organları, bağış bekleyen hastalara umut oldu.

Geçirdiği epilepsi nöbetinin ardından fenalaşan ve Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 48 yaşındaki Uğur Büyükçakır’ın 3 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Büyükçakır’ın yakınlarını organ bağışı konusunda bilgilendirdi. Ailenin organ bağışında bulunma kararının ardından yapılan operasyonda, Uğur Büyükçakır’ın karaciğeri ile 2 böbreği alındı.

Büyükçakır’ın karaciğeri İzmir Kent Hastanesi’ne, böbrekleri ise İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi.

Uğur Büyükçakır’ın ailesine başsağlığı dileyen Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, “Her zaman söylediğimiz gibi organ nakli ancak beyin ölümü gerçekleşen hastalardan yapılabilmektedir. Ülkemizde de organ bekleyen binlerce hasta olduğunu düşünürsek, Büyükçakır ailesi en acı günlerinde organ bağışında bulunarak organ bekleyen hastalara umut oldular. Ben kendilerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bir kez daha herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.