Nuri Dede, yeni bedenlerde hayat bulacak – D20Haber
19.05.2024, Pazar
18 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Nuri Dede, yeni bedenlerde hayat bulacak

Nuri Dede, yeni bedenlerde hayat bulacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Aralık 2017 Cumartesi - 12:38Güncelleme: 2 Aralık 2017 Cumartesi - 12:38
Nuri Dede, yeni bedenlerde hayat bulacak

Denizli'de merdivenden düşme sonucu beyin kanaması geçiren ve 7 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 66 yaşındaki Mehmet Nuri Dereli’nin organları ailesi tarafından bağışlandı. Bağışlanan organlar, nakil için İzmir’e götürüldü.

Mehmet Nuri Dereli, 25 Kasım’da merdivenlerden düşme sonucu yaralandı. Beyin kanaması geçiren Dereli, Servergazi Devlet Hastanesi Acil Servisine getirildi. Yapılan ilk müdahalenin ardından Dereli’nin beyin kanaması geçirdiği tespit edildi ve hemen ameliyata alındı. Ameliyat sonrası tedavisinecerrahi yoğun bakım ünitesinde devam edilen Mehmet Nuri Dereli, 7 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti ve beyin ölümü gerçekleşti. Aile ile yapılan görüşmeler sonunda da hastanın organları ailesi tarafından bağışlandı.

Servergazi Devlet Hastanesi’ne İzmir’den gelen ekipler, karaciğer ve böbrekleri aldı. Alınan organlardan karaciğer İzmir Kent Hastanesi’ne, böbrekler de Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Haberin DevamıReklam




Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, organ bağışında bulunan Dereli ailesine baş sağlığı diledi ve organ bağışında bundukları için teşekkür etti. Öztürk “Ülkemizde binlerce hasta organ bağışı beklemektedir. Organ bağışı da bildiğiniz gibi beyin ölümü gerçekleşen kişilerden yapılabilmektedir. Dereli ailesi de bu noktada kendi üzüntülerini bir kenara bırakarak organ bağışında bulundular ve başka ailelere umut oldular. Duyarlılıklarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.