Mesaneden 120 gram taş çıktı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Mesaneden 120 gram taş çıktı

Mesaneden 120 gram taş çıktı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Ağustos 2017 Perşembe - 12:42Güncelleme: 24 Ağustos 2017 Perşembe - 12:42
Mesaneden 120 gram taş çıktı

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Servergazi Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatla, 69 yaşındaki Şükrü Türker’in mesanesinden 120 gram ağırlığında taş alındı.

Kasık ağrısı şikayetiyle Servergazi Devlet Hastanesi Üroloji Kliniği’ne başvuran Şükrü Türker’in tahlil ve tetkiklerinde, mesanesinde tek parça halinde taş tespit edildi. Üroloji Uz. Op. Dr. Turab Ulaşoğlu tarafından ameliyat ile Türker’in mesanesinden bu taş alındı. Ameliyat sonrası yapılan ölçümlemede taşın 5X6 santimetre büyüklüğünde ve 120 gram ağırlığında olduğu belirlendi.

Ameliyatı gerçekleştiren Üroloji Uz. Op. Dr. Turab Ulaşoğlu, hastanın kasık ağrısı ve idrarda zorlanma yakınmalarıyla hastaneye geldiğini, yapılan incelemelerde mesanede 5X6 cm büyüklüğünde tek parça halinde bir taş tespit edildiğini, taşın çok büyük olması nedeniyle açık ameliyatla alındığını söyledi.

Hastanın sağlığına kavuştuğunu kaydeden Ulaşoğlu, “Bu taş mesanede biraz daha kalsaydı ilerde mesane kanserine sebep olabilirdi. Bu yüzden idrarında kanaması olan, şiddetli yan ağrısı veya kasık ağrısı olan, idrar yaparken zorlanma yaşayan veya ailesinde taş hikayesi olan kişilerin üroloji uzmanına başvurmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Geçirdiği ameliyat sonrasında sağlığına kavuşan Şükrü Türker de taşın büyüklüğünü gördüğünde çok şaşırdığını belirterek, “İdrar yaparken sancım oluyordu. Servergazi Devlet Hastanesi’ne başvurdum. Doktorumuz yaptığı kontrolde bende taş olduğunu tespit eti ve beni ameliyata aldı. Ameliyatım çok güzel geçti. Şuan da saat gibiyim. Ağrılarım vardı fakat mesanemde bu kadar büyük bir taş olması beni de çok şaşırttı. Doktoruma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.