Market zincirinin Denizli bölgesi çalışanları diken üstünde – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Market zincirinin Denizli bölgesi çalışanları diken...

Market zincirinin Denizli bölgesi çalışanları diken üstünde

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 14 Nisan 2020 Salı - 22:13Güncelleme: 14 Nisan 2020 Salı - 22:48
Market zincirinin Denizli bölgesi çalışanları diken üstünde

Türkiye genelinde şubeleri bulunan market zincirinin Denizli bölgesindeki bir çalışan coronavirüs şüphesiyle takibe alındı. Bu kişiyle aynı vardiyada görev yapanlar ve temaslı olanlar takibe alınırken, bölge çalışanları adeta diken üstünde görev yapıyor.

İddiaya göre, marketler zincirinin Denizli, Uşak ve Fethiye’deki 220 şubesine ürün dağıtımı yapılan Denizli bölgesinde görevli H.Ü. coronavirüs nedeniyle takibe alındı. Bunun üzerine bu kişiyle aynı vardiyada görev yapan 50 dolayında personele 14 gün izin verildi. Temaslı olduğu düşünülen 7 çalışandan da izole olmaları istendi.

Ancak izin verilen vardiyada çalışan personelin bir bölümü bugün görev çağrıldı. Bu durum bölgede çalışan diğer personelde “virüs varsa bize de bulaşır mı?” endişesi yarattı.

FİLYASYON EKİBİ TAKİBE ALDI

Marketler zincirinin Denizli bölgesindeki bir çalışanda coronavirüs şüphesi yaşanması sağlık birimlerini de harekete geçirdi. Bir doktor yönetimindeki filyasyon ekibi, Denizli bölgesi çalışanlarını yakın takibe aldı. Ekip, coronavirüs şüphelisinin kaç kişiyle temaslı olduğunu, bu kişilerle ne kadar süre bir arada kaldığını ve ailelerini tek tek araştırıyor. Aynı zamanda takibe alınanlara test uygulanacağı öğrenildi.