Kızım hasta yalanını bakanlık ortaya çıkardı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Kızım hasta yalanını bakanlık ortaya çıkardı

Kızım hasta yalanını bakanlık ortaya çıkardı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Mayıs 2017 Salı - 10:40Güncelleme: 16 Mayıs 2017 Salı - 10:40
Kızım hasta yalanını bakanlık ortaya çıkardı

Mevsimlik işçi olduğunu ve kız Zehra’nın beyin tümörü ameliyatı geçirdiğini, iyileşebilmesi için tanesi 6 bin 642 lira olan 10 iğnenin yurt dışından getirilmesi gerektiğini söyleyerek, hayırseverlerden yardım isteyen Güven Gül’ün foyası ortaya çıktı. ATV Habere göre, tedavi için Sağlık Bakanlığının devreye girdi ve küçük kızın SGK’da bir kaydına rastlanamadığı gibi, Gül’ün “kızım hasta” haberini daha önce farklı illerde 4 kez yaptırdığı belirlendi.

Denizli’ye mevsimlik işçi olarak geldiğini söyleyen Güven Gül’ün (24) “Kızım Zehra 8 aylıkken rahatsızlandı. Beyin tümörü teşhisi konuldu ve 3 yaşında ameliyat oldu. Tümör alındıktan sonra iğne tedavisine başlandı. İğneler yurt dışından geliyor. Tanesi 6 bin 642 lira. Devlet bir bölümünü karşılıyor. Her ay iğne için 2 bin 700 lira ödemeye gücüm yetmiyor. 10 iğne daha yapılmazsı gerekiyor. Yapılmadığında felç ya da kör olma riski taşıyor” sözleri, televizyon kanallarındaki haber bültenlerini izleyen, gazetelerden ve internet sitelerinden okuyanların yüreğine ok gibi saplanmıştı.

SAĞLIK BAKANLIĞI DEVREYE GİRDİ

Ancak, dün akşam Cem Öğretir’in sunduğu ATV ana haber bülteninde anlatılanların gerçekle ilgisi olmadığını ortaya koyan bir haber yayınlandı. Bu haberde, Sağlık Bakanlığı’nın 5 yaşındaki Zehra’yı tedavi ettirmek üzere devreye girmesiyle işin aslının ortaya çıktığı, hikayenin baba Güven Gül’ün anlattığı gibi olmadığı, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda küçük kızla ilgili hiçbir ize rastlanamadığı belirtildi.

BABA HER YERDE ARANIYOR

ATV haberi sunan Cem Öğretir, bu gelişmeden sonra hayırseverlerden yardım isteyerek para toplayan Güven Gül’ün her yerde arandığını da belirtti.

4 KEZ HABER YAPTIRMIŞ

Bu arada Güven Gül’ün kızı Zehra’yı hasta olarak gösterip, bundan önce de 4 kez haber yaptırdığı ifade edildi. Google’da arama yapıldığında, ilk haberin 24 Aralık 2013’te Beşiktaş gazetesinde “Sesimizi duyun” başlığıyla yayınlandığı görülüyor. 27 Ocak 2014’te ise Sözcü, Yurt gazetesini kaynak göstererek bu konuda “Çaresiz babanın feryadı” başlığıyla bir haber yayınlamış.

11 Kasım 2015’te Ege’de Sonsöz, haberi “Bir babanın feryadı: Zehra’yı yaşatalım” başlığıyla vermiş. 2016’da Balıkesir ve Manisa yerel medyası, Güven Gül’ün anlattıklarını “Minik Zehra yardım bekliyor” başlığıyla haberleştirmiş.

Son olarak da geçtiğimiz günlerde Denizli kaynaklı bir haber birçok televizyon kanalı ile ulusal ve yerel medyada yer almıştı.