Kızı için yazdığı kitabı hastanedeki çocuklara dağıttı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Kızı için yazdığı kitabı hastanedeki çocuklara...

Kızı için yazdığı kitabı hastanedeki çocuklara dağıttı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Şubat 2022 Pazartesi - 18:23Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi - 20:13
Kızı için yazdığı kitabı hastanedeki çocuklara dağıttı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr Nurhan Meydan Acımış, “Gece Perisi Kızıma Masallar” isimli kitabını, hastanede tedavi gören çocuklara dağıttı.

Kızına daha çok masal anlatabilmek için “Gece Perisi Kızıma Masallar” ismini verdiği kitabı yazdığını ve kızının şu anda 20 yaşında üniversite öğrencisi olduğunu söyleyen Doç Dr Nurhan Meydan Acımış, şunları kaydetti:

“Kızım henüz çocuktu ve onunla her gece masallar alemine giriş yapardık. Gece perisi, karanlık çöker çökmez bizi ziyaret eder, dünya masallarını başucumuza bırakır, kızıma dinlemekten zevk aldığı renkli diyarlara sürüklerdi. Bu, ben ve kızım arasında her gün oynanan bir oyundu artık. Sonrasında bu oyun o kadar büyüdü ki, kızıma kendi sözcüklerimle kendi masallarımı anlatmaya başladım. Bunlar sonra yazıya dönüştü. Bu kez gece perisi bendim ve gün boyu uydurduğum masalları tek tek anlatmaya hazırdım. İçine ne varsa ekledim, uyku öncesinde onu her gece anne şefkatinde tatlı bir devri aleme çıkardım. Kızıma Masallar kitabını, çocukların dünyasına girmeyi arzulayan bir perinin hınzır marifetleri olarak görebilirsiniz.”