Kesintisiz hizmete ödül – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Kesintisiz hizmete ödül

Kesintisiz hizmete ödül

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Mayıs 2017 Cuma - 17:35Güncelleme: 12 Mayıs 2017 Cuma - 17:35
Kesintisiz hizmete ödül

Hemşireler Haftası dolayısıyla düzenlen etkinlikte “Yılın Ebesi”, “Yılın Hemşiresi” ve “Yılın Annesi” seçilen sağlık çalışanlarına ödülleri düzenlenen törenle verildi

Sağlık Sen Denizli Şubesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği (KHB)Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle Hemşireler Haftası dolayısıyla Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonunda tören düzenlendi. Törene İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, Denizli Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı İbrahim Ekiz, Halk sağlığı Müdürü Veli Kılınçarslan, Sağlık Sen Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu ve sağlık çalışanı katıldı.

Sağlık Sen Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, yaptığı konuşmada, hemşirelerin zor şartlar altında özveriyle çalıştığını söyledi.

Denizli KHB Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı İbrahim Ekiz ise, hemşirelerin sağlık sisteminde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılınçarslan da konuşmasında, “Hemşire demek bizim kültürümüzde kardeş demek, yardımseverlik demek, insanlık demek, acı çekene, yardım isteyene elini uzatmak demek. Bunu da hepiniz severek isteyerek gönülden yapıyorsunuz” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı da, hastane acil servisine gelenlerin ilk gördüklerinin hemşireler olduğunu ifade ederek, “İcra ettiğimiz meslek hemşiresiyle, ebesiyle, sağlık çalışanıyla beraber ekip halinde yapılan gecesi gündüzü olmayan fedakârca çalışılan bir meslek. Ben bu meslek camiasının içerisinde olmaktan her zaman için onur duyuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Acıpayam’ın Yeşildere Sağlık Evi’nde 22 yıldır aralıksız görev yapan Özay Şentürk’e “Yılın Ebesi”, Denizli Devlet Hastanesi Cerrahi Servisi’nde 35 yıldır görev yapan Fatma Çabuk’a “Yılın Hemşiresi” ve ve 2016 Kasım ayında Tunceli’de terörle mücadelede şehit olan Burhan Acar’ın annesi Ayşe Acar’a “Yılın Annesi” ödülü verildi.