Kaza kurbanı oldu, organlarıyla hayat verecek – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Kaza kurbanı oldu, organlarıyla hayat verecek

Kaza kurbanı oldu, organlarıyla hayat verecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mayıs 2017 Çarşamba - 20:29Güncelleme: 24 Mayıs 2017 Çarşamba - 20:29
Kaza kurbanı oldu, organlarıyla hayat verecek

Pamukkale karayolundaki motosiklet kazasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaymeden 15 yaşındaki İsmail Çakır'ın organları ailesi tarafından bağışlandı. Çakır'ın 2 böbreği ve karaciğeri, organ bekleyen hastalara gönderildi.

Korocuk Mahallesi yakınlarındaki motosiklet kazasında ağır yaralanan ve ambulans ile Denizli Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alınan İsmail Çakır, yoğun bakımdayken beyin ölümü gerçekleşti. Yaşam mücadelesini kaybeden Çakır’ın ailesi ile görüşüldü ve organ bağışı sağlandı. Çakır’ın karaciğeri Dokuz Eylül Üniversitesi'ne, bir böbreği Akdeniz Üniversitesi'ne, diğer böbreği de Ankara Numune Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara gönderildi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Türkiye’de binlerce hastanın organ bağışı beklediğini belirterek, Çakır Ailesi’ne duyarlı davranışından dolayı teşekkür etti. Öztürk, “Organ bağışı, beyin ölümü gerçekleşen kişilerden alınan organlarla mümkün. Sağlığına kavuşabilmek için organ bekleyen binlerce hasta var. Bu nedenle herkesi, öncelikle bu konuda duyarlı olmaya ve yaşarken organ bağışı ile ilgili fikirlerini aileleriyle paylaşmaya davet ediyorum. İnsanların beyin ölümü gerçekleştikten sonra aile görüşmesi esnasındaki en büyük sıkıntıları, ’Acaba yaşarken ister miydi?’ sorusuna cevap aramak oluyor. Birçoğu bu yüzden organ bağışını kabul etmeyebiliyor. Ama herkes zamanında organ bağışında bulunursa ve bu kararlarını aileleri ile paylaşırsa bu ikilem çok yaşanmıyor. 15 yaşındaki İsmail Çakır da Denizli Devlet Hastanemizdeki yaşam mücadelesinden sonra ne yazık ki aramızdan ayrıldı. Fakat ailesi üzüntülerini bir kenara bırakıp organ bağışında bulunarak başka ailelere umut oldular. Çakır, ailesine bu örnek davranışlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum ve kederli aileye baş sağlığı diliyorum” dedi.