Kadınlarda idrar kaçırma sorununa karşı tedavi yöntemi geliştirildi – D20Haber
07.05.2024, Salı
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Kadınlarda idrar kaçırma sorununa karşı tedavi...

Kadınlarda idrar kaçırma sorununa karşı tedavi yöntemi geliştirildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Temmuz 2023 Cuma - 14:13Güncelleme: 21 Temmuz 2023 Cuma - 14:13
Kadınlarda idrar kaçırma sorununa karşı tedavi yöntemi geliştirildi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilin Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Necmettin Yıldız ve ekibi tarafından, idrar kaçırma sorununa karşı yeni bir tedavi yöntemi geliştirildi.

İdrar kaçıran kadın hastaların tedavisi üzerine çalışma yürüten Prof Dr Necmettin Yıldız ve ekibi, medial plantar sinir uyarımı yöntemini geliştirdi.

Elektrik verilerek uygulanan ve sinir uyarımı ile etkisini gösteren yöntemin yetişememe tipinde idrar kaçırması olan kadınlarda uygulandığını kaydeden Yıldız, sonuçların 2023 temmuz ayı sayısında Investigative and Clinical Urology dergisinde yayımlandığını ve dünyada ilk kez Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde tanımlandığını belirtti.

Yöntemin, 30’ar dakikalık seanslar halinde haftada 2 gün olmak üzere toplam 12 seans uygulandığında etkinlik sağladığını anlatan Yıldız, idrar kaçırma tedavisinde kullanılmakta olan diğer yöntemlere alternatif olabilecek bir yöntem geliştirmiş olmaktan çok mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Yıldız, yöntemin henüz yeni tanımlanmış olması nedeniyle farklı idrar kaçırma tiplerinde ya da başka benzer durumların tedavisinde de kullanılmaya aday olabileceğini sözlerine ekledi.