Kadavra bağışçısı oldular – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Kadavra bağışçısı oldular

Kadavra bağışçısı oldular

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Mayıs 2017 Pazartesi - 11:25Güncelleme: 29 Mayıs 2017 Pazartesi - 11:25
Kadavra bağışçısı oldular

Denizli’de iki gönüllü, Türkiye’ye örnek olacak bir bağışa imza attı. Zekeriya Soygül ve Fatih Aydınlık, ölümden sonra bedenlerinin tıp öğrencileri tarafından kadavra olarak kullanılması için bağışta bulundu. Yakın zamanda kadavra bağışında bulunanların sayısı ise 15 olarak açıklandı.

Türkiye’de tıp alanında yapılan çalışmaları geliştirmek, bu konuda insanları bilinçlendirmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi’nde, Anatomi Anabilim Dalı tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Bu sunuma PAÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şahika Pınar Akyer, Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Adıgüzel, akademisyenler ve gönüllü kadavra bağışçıları katıldı.

Türk Tıp tarihinde bilimsel anlamda katkı sağlamak adına bedenini kadavra olarak ilk bağışlayan, Türkiye’nin ilk olimpiyat sporcuları arasında yer alan ve Türkiye’nin ilk bisiklet atölyesinin kurucusu olan Cavit Cav’ın hikâyesinin anlatıldığı ‘Anatomiye Adanmış Bir Beden’ adlı sunum, Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Araştırma Görevlisi Mehmet Demirci tarafından yapıldı.

Yapılan sunumun ardından konuşma yapan Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Adıgüzel de, Türkiye’de tıp biliminde ilerlemesinde gönüllü kadavra bağışının önemini, bilime katkı sağlamak adına da bunun bir sosyal sorumluluk projesi olarak da görülebileceğini vurguladı.

15 KADAVRA BAĞIŞI

Prof. Dr. Adıgüzel, Pamukkale Üniversitesi’ne yakın zamanda yaklaşık 15 kişinin gönüllü kadavra bağışçısı olmak için fakülteye resmi başvuru yaptığını açıkladı.

Etkinliğe konuk edilen gönüllü kadavra bağışçıları Zekeriya Soygül ve Fatih Aydınlık ise, Türk bilimine yapılan gönüllü bağışların önemine değindi.