Kabızlık ve karın şişliği şikayetiyle gitti, 25 cm’lik kist çıkarıldı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Kabızlık ve karın şişliği şikayetiyle gitti,...

Kabızlık ve karın şişliği şikayetiyle gitti, 25 cm’lik kist çıkarıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Ağustos 2020 Perşembe - 12:07Güncelleme: 27 Ağustos 2020 Perşembe - 12:07
Kabızlık ve karın şişliği şikayetiyle gitti, 25 cm’lik kist çıkarıldı

Pamukkale Üniversitesi Hastanesine karnında şişlik ve kabızlık şikayetiyle gelen hastada 25 cm büyüklüğünde kist tespit edildi. Yapılan ameliyatla kist alınarak, hastanın sağlığına kavuşması sağlandı.

Bir süredir kabızlık ve karın şişliği yaşayan 29 yaşındaki Hale Bayraktar Pamukkale Üniversitesi Hastanesine geldi. Burada yapılan tahlil ve tetkiler sonrasında kadın hastalıklarına yönlendirildi. Kadın Hastalıkları ve Doğum AD. Dr. Öğr. Üyesi Soner Gök tarafından yapılan kontroller sonucunda, genç kadının yumurtalıklarına 25 cm’lik kitle olduğu belirlendi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum AD. Dr. Öğr. Üyesi Soner Gök’ün katılımıyla gerçekleştirilen ameliyatla hastanın yumurtalıklarındaki kist alındı. Ameliyattan sonra herhangi bir komplikasyon gelişmemesi üzerine hasta taburcu edildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum AD. Dr. Öğr. Üyesi Gök, erken teşhisin önemine dikkat çekti. Gök, “ İlimizde bir hastaneye başvuran hastamıza kitlesinin kötü huylu olma ihtimali nedeniyle ameliyatının zor olacağı ve kendisinin şehir dışına gitmesi gerektiği söylenmiş. Hastamız il dışına gitmeden önce kontrol amaçlı kliniğimize başvurduğunda yaptığımız ilk muayenede karın içini tamamen dolduran yaklaşık 20*25 cm’lik kistik kitle izlendi. yapıldı. İleri düzey tetkikler sonucunda yüksek oranda iyi huylu olduğu anlaşılan kitlenin çıkarılması için hastamız detaylı olarak bilgilendirildi. Genç yaşta ve çocuk isteği olan hastamız için en iyi yöntemin laparoskopik (kapalı ameliyat) yöntemle kistinin çıkarılması olacağı anlatıldı. Hastamızın ve eşinin onamı alınarak laparoskopik yöntemle karın içerisini tamamen dolduran kisti çıkarıldı, ameliyat esnasında patolojiye gönderilen kistin iyi huylu olduğu teyit edildi. Karnı kesilmeden yapılan bu ameliyat sayesinde hastamız ameliyat sonrası ikinci günde şifa ile taburcu edildi” dedi.