İdrar kaçırmaya manyetik sandalye tedavisi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. İdrar kaçırmaya manyetik sandalye tedavisi

İdrar kaçırmaya manyetik sandalye tedavisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Şubat 2021 Perşembe - 14:34Güncelleme: 18 Şubat 2021 Perşembe - 14:52
İdrar kaçırmaya manyetik sandalye tedavisi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Ürojinekolojik Rehabilitasyon Ünitesi Sorumlu Öğretim Üyesi Prof Dr Necmettin Yıldız, idrar kaçırmanın manyetik sandalye uygulamasıyla tedavi edilebildiğini belirtti.

Prof Dr Necmettin Yıldız, idrar kaçırmanın yaşam kalitesini olumsuz etkileyen nedenlerden olduğunu, ancak bu rahatsızlığın tedavisinin mümkün olduğunu, değişik tedavi seçenekleri ile birlikte uygulanabilen manyetik sandalye tedavisinin son derece konforlu, pratik ve yüz güldürücü sonuçlara verdiğini kaydetti.

Manyetik sandalyenin her tip idrar kaçırmada etkili olduğunu ifade eden Prof Dr Yıldız, “Tedavide düşük ve yüksek frekanslı dalgalar kullanılmaktadır. Manyetik sandalyenin herhangi bir yan etkisi yoktur. Hasta sandalyede oturduğu süre içinde ilgili bölgede hafif bir titreşim ya da dalgaların çarpma hissini duyabilir, pelvik kasların kasıldığını hissedebilir. Tedavi sırasında ve sonrasında hasta ağrı hissetmeyecektir. Hastaya diğer konservatif tedavi yöntemlerindeki gibi vajina ya da rektuma herhangi bir prob (alet) uygulanmaz. Hasta bir sandalyede 20-30 dakika süreyle elbiseleri ile soyunmaya gerek kalmadan oturur. Bu tedavi haftada 2 ya da 3 kez uygulanmaktadır. Literatürde başarı oranları oldukça yüksektir. İdrar kaçırmaya, gaz ve büyük abdest kaçırma eşlik ediyorsa, bu şikayetlerin iyileşmesine de katkı sağlamaktadır. Hatta prostat ameliyatları sonrası gelişebilen idrar kaçırma tedavisinde de uygulanmaktadır” açıklamasını yaptı.