Her yeni doğan için 1 fidan dikiyorlar – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Her yeni doğan için 1 fidan...

Her yeni doğan için 1 fidan dikiyorlar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Kasım 2017 Salı - 12:06Güncelleme: 14 Kasım 2017 Salı - 12:06
Her yeni doğan için 1 fidan dikiyorlar

Denizli Kamu Hastaneler Birliği’ne bağlı Acıpayam Devlet Hastanesi ve Acıpayam Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile “Anne Dostu Hastane Hatıra Ormanı” oluşturdu. Aileler, 2017 yılında doğan bebekleri adına 52 çam ağacı fidanını toprakla buluşturdu.

“Anne Dostu Hastane” unvanı kazanan Denizli’de ilk, Türkiye’de 23. hastane olan Acıpayam Devlet Hastanesi, farklı bir çalışmayla daha dikkatleri çekti. Acıpayam Orman İşletme Müdürlüğü ile işbirliği yapan sağlık kurumu, Ahırlı Mevkisi’nde “Her Yeni Doğana Bir Fidan” projesi ile “Anne Dostu Hastane Hatıra Ormanı” oluşturdu.

Hatıra ormanına fidan dikimine Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli Orman Bölge Müdür Yardımcısı Erol Pehlivan, Acıpayam Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hulusi Deniz Oğuz, Acıpayam Orman İşletme Müdürü Halil Özdemir, 2017 yılında doğum yapan aileler ve kurum personeli katıldı. Katılımcılar, bu yıl doğan 52 bebek adına fidan dikimi yaptı.

Her yeni doğan için 1 fidan dikiyorlar

“BİRLİKTE BÜYÜYECEKLER”

Acıpayam Devlet Hastanesi’nin “Anne Dostu Hastane” başarısını ‘her yeni doğana bir fidan’ projesi ile taçlandırdığını belirten Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, “Acıpayam Devlet Hastanemiz, yine örnek teşkil edecek çok anlamlı bir projeye imza attı. Anne Dostu Hastane unvanı kazanması ve aldığı en yüksek kalite puanı ile Türkiye geneli ve ilimizde yakaladığı başarısını anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi olan ‘Her Yeni Doğana Bir Fidan’ ile taçlandırdı. İlk etapta 52 yeni doğan bebeğimizin isimlerinin yer aldığı çam ağacı fidanlarını dikerek, Anne Dostu Hastane Hatıra Ormanımızı oluşturduk. İklim şartlarına uygun olarak her yeni doğan bebek için fidan dikimine devam edilecek. Amacımız; hem ağaçlandırma yapıp yeşil alanlar oluşturarak temiz havaya katkıda bulunmak, hem de her yeni doğan bebeğimize ölümsüz bir hediye kazandırmak, doğa sevgisini aşılamak. Böylelikle bebeklerimizle birlikte fidanları da büyüyecek. Bu ormanın çocuklarımızın doğa sevgisini daha da arttıracağına eminim” diye konuştu.