Güçsüzlük, kısmi felç, dengesizlik MS belirtisi – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Güçsüzlük, kısmi felç, dengesizlik MS belirtisi

Güçsüzlük, kısmi felç, dengesizlik MS belirtisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Mayıs 2017 Pazartesi - 09:08Güncelleme: 29 Mayıs 2017 Pazartesi - 09:08
Güçsüzlük, kısmi felç, dengesizlik MS belirtisi

Özel Denizli Tekden Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Ünlü, MS hastalığı olarak bilinen multiple skleroz ile ilgili belirtilerin “kaslarda güçsüzlük, hareket aksaklığı, kısmi felç, dengesizlik” olduğunu belirtti.

Dr. Bülent Ünlü, 29 Mayıs Dünya MS Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, halkın bu hastalıkla ilgili internet ortamında araştırma yaparak morallerini bozmamaları gerektiğini ifade ederek, "Google'a değil, uzmanına sorun" önerisini yaptı.

20-40 YAŞ ARASI DİKKAT

TEK NEDEN GENETİK DEĞİL

Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Ünlü, MS'in görülmesinde çevresel ve genetik faktörlerin rol oynadığını belirterek “Bu hastalığın tek nedeni bu çevresel faktörler mi? Hayır. Bu çevresel faktörlerin hiçbirisinin olmayıp MS olan kişiler de var. Genetik bir faktör de var. Özellikle MS hastalarının yüzde 10-15'inde ailede MS hastalığı da görüyoruz. Tek neden genetik de değil. Fakat maalesef insanlar bu konularda hemen Google'a yazıyor ve sonuç tekerlekli sandalye çıktığı zaman morallerini bozuyor. Bunlar hoş şeyler değil. Bu gibi durumlarda muhakkak uzmanına başvurmak, onun takibiyle gitmek lazım" diye konuştu.