Gençleri bekleyen tehlike: Uyuşturucu – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Gençleri bekleyen tehlike: Uyuşturucu

Gençleri bekleyen tehlike: Uyuşturucu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Haziran 2018 Salı - 10:31Güncelleme: 26 Haziran 2018 Salı - 10:31
Gençleri bekleyen tehlike: Uyuşturucu

Yeşilay Denizli Şube Başkanı Bünyamin Yakar, günümüzde gençleri bekleyen en büyük tehlikenin uyuşturucu olduğunu belirterek, aileleri ve toplumu bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Yeşilay Denizli Şube Başkanı Bünyamin Yakar, Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler’in 2017 raporuna göre dünya üzerinde 29,5 milyon uyuşturucu bağımlısı bulunduğunu, yine bu rapora göre 250 milyon kişinin de hayatında bir kere uyuşturucu denediğini söyledi.

Merak, sınırlarını aşma çabası, özenti, duygusal boşluk içerisinde olan gençleri bekleyen en büyük tehlikenin uyuşturucu olduğunu vurgulayan Yakar, özellikle son zamanlarda kullanımı giderek artan sentetik uyuşturucuların ilk kullanımının dahi ölüme yol açabildiğini, uyuşturucunun kullanan kişide fizyolojik, psikolojik ve sosyal anlamda ciddi yıkımlar meydana getirdiğini, toplumsal, ekonomik birçok zarara yol açtığını kaydetti.

Uyuşturucu bağımlılığının sadece kullananı değil, ailesini ve çevresini de son derece olumsuz etkilediğine dikkati çeken Yakar, “Merak, özenti, kendini ispat etme, aile sevgisinden yoksun olma, boşlukta olma maalesef gençlerimizi uyuşturucuya itebiliyor. Ailelerimizden isteğimiz çocuklarıyla ilgilensinler, onlarla konuşsunlar. Bağımlılık hakkında bilgi sahibi olsunlar, tedavi olması gereken çocuklarına bir suçlu gözüyle değil iyileşmesi gereken bir hasta olarak baksınlar ve tedavide asla yalnız bırakmasınlar. Bağımlılıklara dair her türlü doğru bilgilere tbm.org.tr sitemizden ve YEDAM Danışma Hattımız 444 79 75 numarasından ulaşabilirler” dedi.

Yeşilay’ın da önleme, koruma ve rehabilitasyon çalışmalarıyla dünyaya örnek olduğunu ifade eden Yakar, “Türkiye geneline yaygınlaştırdığımız eğitimlerle anaokulundan yetişkin dönemine kadar herkes kendi yaş gruplarına göre bilgi sahibi oluyor. Türkiye genelinde başlatmış olduğum bağımlılık önleme temelli Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı dünyada benzeri olmayan dev bir çalışma. Bugüne kadar bu programla 13 milyon çocuğumuza ulaştık, dokunduk. Bunların yanı sıra bağımlılara ve ailelerine ücretsiz psiko-sosyal ve rehabilitasyon desteği verdiğimiz YEDAM ile bağımlılarımızı hayata tekrar kazandırıyoruz. Çok yakında ise bağımlıları rehabilite edecek ve bağımlılık döngüsünün önüne geçecek Türkiye Rehabilitasyon Modeli ile hayata geçireceğimiz Türkiye Rehabilitasyon Merkezleri de bağımlılarımızın temiz bir şekilde hayata atılmalarını sağlayacak” diye konuştu.