Erikoğlu: Pamukkale sağlık kenti olsun – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Erikoğlu: Pamukkale sağlık kenti olsun

Erikoğlu: Pamukkale sağlık kenti olsun

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Aralık 2017 Perşembe - 17:01Güncelleme: 14 Aralık 2017 Perşembe - 17:01
Erikoğlu: Pamukkale sağlık kenti olsun

Denizli’de, sağlık hizmeti veren özel hastaneler ile turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeciler bir araya gelip Pamukkale Sağlık Turizm Derneği’ni kurdu. Düzenlenen tanıtım toplantısında amaç ve hedeflerini açıklayan Dernek Başkanı Onur Erikoğlu, “Pamukkale 2 bin yıl önceki gibi sağlık kenti olsun” çağrısında bulundu.

Denizli’de sağlık alanında hizmet veren özel hastaneler ile turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeciler, Pamukkale Sağlık Turizm Derneği çatısı altında bir araya geldi. Derneğin başkanlığını genç işadamı Onur Erikoğlu üstlenirken, yönetim kurulunda Turgay Sehil, Yüksel Turan, Yusuf Polat, Emre Türkmen, Tülay Bayur ve İsmail Öksüz görev aldı.

Erikoğlu: Pamukkale sağlık kenti olsun

TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Derneğin tanıtım toplantısı Sümerpark Skycity’de yapıldı. Toplantıda derneğin amaç ve hedeflerini anlatan Pamukkale Sağlık Turizm Derneği Başkanı Onur Erikoğlu, bugüne kadar yapılan çalışmalarda turizmden Denizli’nin de pay alması için çaba sarf edildiğini, bir yere de gelindiğini, ancak sanayici ve işadamlarınca sektörün yeterince desteklenmediğini söyledi.

Erikoğlu: Pamukkale sağlık kenti olsun

SAĞLIKÇILAR İLE TURİZMCİLER BİR ARADA

Kurdukları Pamukkale Sağlık Turizm Derneği ile sağlık hizmeti sunan hastaneler ile turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmecileri bir araya getirdiklerini anlatan Erikoğlu, başarı sağlanması durumunda Denizli’nin turizmde hak ettiği yere geleceğini, sağlık turizminin sadece termal olmadığını, estetikten diş tedavisi ve fizik tedaviye kadar farklı alanların da buna dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Erikoğlu: Pamukkale sağlık kenti olsun

“PAMUKKALE 2 BİN YIL ÖNCESİ DE SAĞLIK KENTİYDİ”

Dünyada sağlık turizminin oluşturduğu 50 milyar dolarlık bir Pazar olduğuna işaret eden Erikoğlu, “İstiyoruz ki, Pamukkale sağlık kenti olsun. Zaten 2 bin yıl önce de sağlık kentiydi. Yeniden bu özelliğine kavuşsun istiyoruz. Dünyada sağlık turizmi 50 milyar dolarlık bir Pazar. Türkiye’nin 2023 hedefi bu pazardan 7 milyar dolar pay alabilmek. Denizli’nin payı nedir bilen var mı? Ben bilmiyorum. Ama bir araya gelip, hep birlikte belirlediğimiz hedefe doğru koşmalıyız” dedi.