Dr. Zeybek: Sabah estetik ameliyat olan akşama gezecek duruma geliyor – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Dr. Zeybek: Sabah estetik ameliyat olan...

Dr. Zeybek: Sabah estetik ameliyat olan akşama gezecek duruma geliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Şubat 2018 Salı - 15:30Güncelleme: 20 Şubat 2018 Salı - 15:30
Dr. Zeybek: Sabah estetik ameliyat olan akşama gezecek duruma geliyor

Denizli Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Hüseyin Zeybek, yüz karakterine uygun olarak şekillendirme ve en az kesiyle yapılan estetik operasyonda, sabah ameliyat olan kişinin akşam gezmeye gidebilecek duruma geldiğini belirtti.

Denizli Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Hüseyin Zeybek, kapalı burun operasyonlarında son yıllarda bir çığır açıldığını, burundaki şekil, nefes sorunlarının en az kesi ile yapıldığını, böylece dokularda bozulma, yapışıklık, ileride oluşacak sarkma, çökme gibi problemlerin yaşanmayacağını söyledi.

Zeybek, son yıllarda estetik burun operasyonlarına ilginin arttığına dikkat çekerek, “Polikliniğimize başvuran hastalar, genellikle burundaki kemerin alınmasını, burun ucu yuvarlaklılığının gitmesini, burun ucu düşüklüğünün belli bir oranda kaldırılmasını istiyor. Ancak beklentiler farklı da olabiliyor. Bu nedenle hasta ile detaylı konuşup, ne istediğini anlayarak ve fotoğrafını çekip yeni burnunu birlikte bilgisayar üzerinde oluşturuyoruz. Hasta yeni burnunu onaylamadan kesinlikle ameliyat yapmıyoruz. Hastanın beklentisini anladığımızda zaten ameliyat başarılı oluyor” dedi.

Hastaların burun içine konan silikon tamponlardan, gözlerdeki morluklardan, burun ucundaki izlerden ve ameliyat sonrası oluşabilecek sorunlardan korktuğunu belirten Dr. Zeybek, “Hastaların bu beklentisini karşılamak için Push down- Let down rinoplasti ameliyatını bir yılı aşkın süredir hastanemizde yapıyoruz. Bu teknik, en az kesi ile yapılan kapalı burun estetiği operasyonu olup, hastanın burnunun şişmesini önlemekte, gözaltı morlukları neredeyse hiç olmamaktadır. Burnun kendi yapılarına zarar verilmediğinden ameliyat sonrası burun havalı ve doğal görünmektedir. Burun ucu yuvarlaklığı hastanın kendi yüz karakterine uygun olarak şekillendirilerek ameliyat olmamış gibi doğal bir burun elde etmeye çalışıyoruz. Bu yöntemle hastaların iyileşme süresi de çok kısalıyor, sabah ameliyat olup akşam gezmeye gidebilecek durumda oluyorlar. Bu akla alışılmadık gelse de hastada ne kadar az kesi yaparsanız o kadar hızlı iyileşiyor” diye konuştu.