Dr. Cemal Özkan ve coronavirüs kurbanı sağlık çalışanları için anma klibi – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Dr. Cemal Özkan ve coronavirüs kurbanı...

Dr. Cemal Özkan ve coronavirüs kurbanı sağlık çalışanları için anma klibi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Nisan 2020 Pazartesi - 15:26Güncelleme: 20 Nisan 2020 Pazartesi - 16:45
Dr. Cemal Özkan ve coronavirüs kurbanı sağlık çalışanları için anma klibi

Coronavirüs ile mücadelede ön saflarda yer alan sağlık çalışanları, hastalarını iyileştirmeye çalışırken yaşamlarını yitiriyor. Bu süreçte aralarında Denizli’den Ürolog Dr. Cemal Özkan’ın da yer aldığı çok sayıda sağlık çalışan coronavirüsten hayatını kaybetti. Ankara Tabip Odası, yaşamlarını yitiren sağlık çalışanları için bir klip hazırlayıp, onları bir kez daha ölümsüzleştirdi.

Türkiye’de salgının ilk görültüğü 11 Mart’tan bu yana Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu başta olmak üzere çok sayıda bilim insanı, hekimler, diş tabipleri, eczacı ve sağlık çalışanı coronavirüs bulaşısı nedeniyle hayatlarını kaybetti. Coronavirüs kurbanları arasında Denizli'den de 74 yaşındaki Ürolog Dr. Cemal Özkan da yer aldı. Özkan, bugün Çakmak Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ankara Tabip Odası, yitirdiğimiz sağlık çalışanları için bir video klibi hazırlayıp "Sizleri unutmayacağız. Covid-19 pandemi sürecinde ön saflarda mücadele eden değerli sağlık çalışanlarını kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Tüm sağlık neferlerini saygı ve minnetle anıyoruz" notuyla paylaştı.