Maskeler geldi, dağıtım günü belli oldu – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Maskeler geldi, dağıtım günü belli oldu

Maskeler geldi, dağıtım günü belli oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Nisan 2020 Cumartesi - 17:54Güncelleme: 19 Nisan 2020 Pazar - 12:57
Maskeler geldi, dağıtım günü belli oldu

Sağlık Bakanlığı tarafından, eczaneler aracılığıyla dağıtımı yapılmak üzere Denizli’ye ilk aşamada 210 bin maske gönderildi. Maskelerin dağıtımına 20 Nisan Pazartesi günü başlanacak.

16.Bölge Eczacı Odası Başkanı Osman Özdemir, Sağlık Bakanlığınca Denizli’de dağıtılmak üzere ilk aşamada 210 bin maske gönderildiğini, 5’li paketler halinde olan maskelerin 42 bin kişiye il genelindeki eczaneler aracılığıyla ulaştırılacağını belirtti.

Özdemir, dağıtım öncesi yarın (pazar) akşam başvuru yapan 20-65 yaş arası kişilerin cep telefonlarına SMS gönderileceğini, kişilerin de telefonlarına ulaşan kod ve TC kimlik numarasıyla eczanelere giderek maskelerini alabileceğini ifade etti.

Eczacı Odası olarak maskeleri dağıtımın yapılacağı eczanelere ulaştırdıklarını kaydeden Özdemir, “Denizlililerden isteğimiz yoğun oluşturmadan dağıtımın sağlanmasına katkıda bulunmaları. Tedavi için ilk aşamada gidilen yer hastaneler, daha sonra da ilaç almak için gidilen eczaneler. Bu nedenle görevlilerin sağlığını da düşünerek sosyal mesafe kuralına uyup maske almalarıdır. Aceleye gerek yok. Peyderpey maskeler gelecek, eczanelerden de bunların dağıtımı olacak” dedi.