Bekilli Aile Sağlığı Merkezi açıldı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Bekilli Aile Sağlığı Merkezi açıldı

Bekilli Aile Sağlığı Merkezi açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Aralık 2019 Salı - 10:19Güncelleme: 3 Aralık 2019 Salı - 10:19
Bekilli Aile Sağlığı Merkezi açıldı

Denizli’nin Bekilli ilçesinde, Sağlık Bakanlığınca yaptırılan 112 Acil Yardım İstasyonu ile valilik ve hayırsever Cahit Birinkulu’nun katkılarıyla yaptırılan sağlık merkezi hizmete açıldı.

Sağlık tesislerinin açılış törenine Vali Hasan Karahan, AK Parti milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Bekilli Kaymakamı Şeyma Aktaş, Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Çoban, Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Vali Hasan Karahan, törendeki konuşmasında, “Bugün burada güzel bir iş birliği ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığımız, hayırseverimiz ve valilik olarak ortak bir çalışmayla sağlık tesislerimizi tamamladık. Allah muhtaç etmesin ama Bekillili vatandaşlarımız ihtiyaç duyduğunda sağlık tesislerimizden yararlanabilecek. En uzak köşelere vatandaşlarımıza ulaşarak sağlık hizmeti veriyoruz. Denizli’mizde bu birlik beraberlik olduğu sürece inşallah daha güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de 112 Acil Sağlık İstasyonunun tefrişatı hariç 436 bin liraya mâl olduğunu ve Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırıldığını, Aile Sağlığı Merkezinin de önce hayırseverlerin katkısıyla başladığını, bina belli noktaya geldikten sonra yarıda kaldığını, devreye valiliğin girdiğini, yüzde 40’ının hayırsever yüzde 60’ının da valilik katkılarıyla 290 bin lira yatırım bedeliyle Bekillili vatandaşların hizmetine sunulduğunu söyledi.

Yapılan diğer konuşmaların ardından Aile Sağlı Merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Bu arada, Sağlık tesisinin yapımına katkıda bulunan hayırsever Cahit Birinkulu ve Bekilli Belediye Başkanına plaket verildi.