Karın ve sırt ağrısı şikayetiyle geldi, aort ameliyatı geçirdi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Karın ve sırt ağrısı şikayetiyle geldi,...

Karın ve sırt ağrısı şikayetiyle geldi, aort ameliyatı geçirdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Mayıs 2018 Çarşamba - 14:06Güncelleme: 23 Mayıs 2018 Çarşamba - 14:06
Karın ve sırt ağrısı şikayetiyle geldi, aort ameliyatı geçirdi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’ne karın ve sırt ağrısı şikayetiyle gelen hastada, aort damarı yırtılması belirlendi. Gerçekleştirilen tıbbi operasyonla 73 yaşındaki Ayşe Açık, hayata tutundu.

PAÜ Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgin Emrecan, yapılan ameliyatla ilgili bilgi verdi. Prof. Dr. Emrecan, “Hasta, karın ve sırt ağrısı nedeniyle başvurdu. Yapılan tetkiklerde, karın ve göğüs kafesi içerisindeki aort damarında ileri derecede genişleme ve yırtık belirlendi. Hastanın 2009 yılında aortun kalpten çıkan bölümü, 2011'de de aortun karın içerisinde böbrek damarlarından sonraki bölümü değiştirilmiş. Bu sefer daha riskli olan karaciğer, bağırsak ve böbrek damarlarını da içeren, göğüs kafesinin içerisine uzanan bölümünde akut aort diseksiyonu ve anevrizması olması nedeniyle ameliyata alındı. Sayılı merkezlerde uygulanan tekniklerle omurilik ve karın içerisindeki organların beslemesi yapılarak, yaklaşık 4,5 saatlik bir ameliyat ile sağlığına kavuşan hastamız yürüyerek hastaneden ayrıldı” dedi.

PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer de 3. basamak hastane olarak en iyi hizmeti verdiklerini, hastalara son teknoloji teknikler kullanılarak tedavi hizmeti sunulduğunu belirtti.