Annesinden yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuşup YKS’ye katıldı – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Annesinden yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuşup...

Annesinden yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuşup YKS’ye katıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Haziran 2021 Pazar - 13:14Güncelleme: 29 Haziran 2021 Salı - 14:48
Annesinden yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuşup YKS’ye katıldı

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde yaşayan ve böbrek yetmezliği nedeniyle üniversite sınavlarına girememe riski bulunan Beyzanur Taşdemir, annesinden yapılan nakille sağlığına kavuşarak, sınav heyecanı yaşadı.

İlçenin Karaman Mahallesi'nde, annesi Güzel Taşdemir ile yaşayan Beyzanur Taşdemir'e 4 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Bu süreçte üniversite sınavına hazırlanmaya devam eden Beyzanur, şubat ayında babası Burhan Taşdemir'i kanserden kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.

Şikayetlerinin artması üzerine bir ay önce Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde böbrek nakli kararı verilen Taşdemir, sağlık sorunları nedeniyle üniversite sınavına girmesinin riskli olduğunu öğrendi.

 

Anne Güzel Taşdemir, nakil için bekleme listesine alınan kızının hızla sağlığına kavuşması için böbreğini vermeye karar verdi. Tetkiklerin ardından sonuçların uyumlu olduğunun belirlenmesi sonrası 19 Mayıs'ta nakil operasyonu yapıldı.

Hayalini kurduğu eğitim için üniversite sınavına girmenin sevincini yaşayan Taşdemir, annesinin fedakarlığı sayesinde sağlığına kavuştuğunu, üniversite hayalini de gerçekleştirmek istediğini söyledi. Genç kız, "Hastalığımdan dolayı çalışabildiğim kadar çalıştım. Çok şükür sınavım iyi geçti. Annemin böbreğini vereceğinden haberim yoktu. Güzel bir sürpriz yaptı. Kontrollerin ardından mayısta nakil sürecim oldu. Anneme çok şey borçluyum. Onun hakkını ödeyemem. Bu süreç onun için de zor geçti. Üniversitede inşallah çocuk gelişimi bölümü okumak istiyorum" dedi.

Anne Güzel Taşdemir ise, kızına böbreğini hiç düşünmeden verdiğini belirterek, "Kızımın hastalığı bebeklikten varmış. Biz 4 yıl önce fark ettik. Daha sonra tedavileri devam etti. Çok şükür kızım ameliyatını oldu, sağlığına kavuştu. Biz de mutlu olduk. Doktorlar önce 'Kızın diyalize girecek' dediklerinde çok kötü oldum. Bunu duyunca 'Böbreğimi vermek istiyorum' dedim. Kızıma ikinci kez hayat verdiğim için çok mutluyum" diye konuştu.

"SINAVA YETİŞMESİ İÇİN MAYIS AYINDA NAKLİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

PAÜ Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Murat Özban ise, Beyzanur'u üniversite sınavına yetiştirdikleri için mutlu olduklarını dile getirdi. Özban, "Önümüzde kısa bir süre vardı. Kızımız üniversite sınavına girmek istiyordu. Sınava yetişmesi için mayıs ayında naklini gerçekleştirdik. 10 günlük tedavi sürecinin ardından taburcu ettik. Sağlıkla üniversite sınavına girmesini sağladık" ifadesini kullandı.

DENİZLİ (AA)