Denizlili aile organlarını bağışladı, ismini gizli tuttu – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Denizlili aile organlarını bağışladı, ismini gizli...

Denizlili aile organlarını bağışladı, ismini gizli tuttu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Ağustos 2017 Cumartesi - 13:55Güncelleme: 12 Ağustos 2017 Cumartesi - 13:55
Denizlili aile organlarını bağışladı, ismini gizli tuttu

Denizli'de geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşam mücadelesini kaybeden kişinin organları ailesi tarafından bağışlandı. Organ bağışı yapılan kişinin isminin açıklanmasını istemedi. Organlar nakil yapılmak üzere İzmir’e götürüldü.

Geçirdiği beyin kanaması sonucu 7 Ağustos’ta Servergazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan kişi, hemen ameliyata alındı. Beyin cerrahi kliniğinde ameliyatı gerçekleştirilen ve yoğun bakıma alınan hasta 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Bunun üzerine yapılan görüşmeler sonunda organları ailesi tarafından bağışlandı. İzmir’den Servergazi Devlet Hastanesi’ne gelen ekipler, karaciğeri İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne, böbreği de Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde organ bekleyen hastalara götürdü.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk organ bağışında bulunan aileye baş sağlığı dileyerek, “Bildiğiniz gibi Türkiye’de binlerce kişi organ beklemektedir. Organ bağışı ise sadece beyin ölümü gerçekleşen kişilerden yapılabilmektedir. Organ bağışında bulunan ailemiz de en acı günlerinde başka ailelere umut olmak adına beyin ölümü gerçekleşen hastamızın organlarını bağışladılar. Ben, kendilerine organ bağışında bulundukları için çok teşekkür ediyor ve baş sağlığı diliyorum. Buradan da herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.