Denizli’den Özbekistan’a sağlık köprüsü – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Denizli’den Özbekistan’a sağlık köprüsü

Denizli’den Özbekistan’a sağlık köprüsü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Haziran 2018 Perşembe - 14:33Güncelleme: 28 Haziran 2018 Perşembe - 14:34
Denizli’den Özbekistan’a sağlık köprüsü

Denizli ile Özbekistan arasında sağlık köprüsü kurulması için adımlar atılıyor. Bu kapsamda Pamukkale Sağlık Turizmi Derneği tarafından düzenlenen kongreye bilim insanları ve sağlık kurumlarının yöneticileri katıldı.

“Sağlık Kenti Denizli” projesinin alt yapısını oluşturmak, bu anlamda bölgenin ihtiyaç duyduğu planların hayata geçirilmesine katkıda bulunmak, ilin potansiyelini yurt içi ve yurt dışında tanıtarak sağlık turizminde Denizli destinasyonunu oluşturmak amacıyla faaliyet gösteren Pamukkale Sağlık Turizmi Derneği, bu kez de Özbekistan ile sağlık köprüsü kurulması için kolları sıvadı.

Karahayıt’ta düzenlenen ve 3 gün devam eden kongreye Özbekistan’dan Buhara Vali Yardımcısı Djamol Nasırov, Buhara Üniversitesi Rektörü Amrillo Shodiyevich, Buhara İl Sağlık Müdürü Bakhodır Djumaev, Namangan İl Sağlık Müdürü Solıjan Muminov, Fergana İl Sağlık Müdürü Odilcan Umarov, Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Alkan, Pamukkale Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Onur Erikoğlu ve Denizli’deki özel hastanelerin yöneticileri katıldı.

Buhara Üniversitesi ile Pamukkale Üniversitesi arasında işbirliğini geliştirmek amacıyla eğitim ve araştırma alanlarında protokol imzalandı. Pamukkale Sağlık Turizmi Derneği ve Özbek sağlık müdürleri arasında da bundan sonraki süreci ilerletmek adına iyi niyet anlaşması yapıldı. Konuk heyet, kentteki sağlık kuruluşlarına da ziyaret gerçekleştirdi.

Kongre verilen gala yemeğiyle sona erdi. Yemeğe Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Arzu Yaren, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Gülsüm Çelebi Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve davetliler konuşmalarını yaparken katıldı.

www.phta.org.tr