Hastanelerde “anne oteli” hizmeti – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Hastanelerde “anne oteli” hizmeti

Hastanelerde “anne oteli” hizmeti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ocak 2024 Pazartesi - 15:00Güncelleme: 8 Ocak 2024 Pazartesi - 15:01
Hastanelerde “anne oteli” hizmeti

Denizli’de, doğum sonrası tedavi amaçlı olarak hastanede tutulan bebeklerin anne bütünden mahrum kalmamaları için Denizli Devlet ve Servergazi Devlet hastaneleri bünyesinde “Anne Otelleri” oluşturuldu. Odalar, rahatça kalabilmeleri için annelere tahsis ediliyor.

Denizli Devlet ve Servergazi Devlet hastanelerinde doğum yapan anneler, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bebeklerinden mahrum kalmıyor. Denizli Devlet Hastanesi’nde 12, Servergazi Devlet Hastanesi’nde 10 yatak olarak hizmet veren Anne Otelleri’nde 2023 yılında 1.292 annenin kalması sağlandı. Açıldığı günden bu yana yararlanan anne sayısı ise 11 bin 334 olarak açıklandı.

KİMLER YARARLANABİLİYOR?

Anne Otelleri ile ilgili bilgi veren Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, odalardan yeni doğan bebekler ile yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 0-2 yaş grubu çocukların annelerinin yararlandırıldığını, ayrıca doğumu yaklaşan ancak hava şartları, ulaşım gibi nedenlerden dolayı sağlık kurumlarına ulaşmakta zorluk yaşayan ve sosyal endikasyonu olan hamilelerin kalabildiğini belirtti.

İKİ HASTANEDE 22 YATAK

Denizli Devlet Hastanesinde 12, Servergazi Devlet Hastanesinde 10 yatak bulunduğunu bildiren Öztürk, odalarda süt sağma makineleri, buzdolabı, telefon, televizyon, tuvalet ve duş bulunduğunu ifade etti.

ÜCRET ALINMIYOR

Anne Otelleri’nde kalanlardan ücret alınmadığını kaydeden Öztürk, “Anne otellerimiz, bebeğin her ihtiyaç duyduğunda anneye temasını sağlamak, anne sütü alımını sağlamak, anne bebek uyum sürecini desteklemek, bebeğin tedavi sürecinde aileyi dahil edip tedavi sürecini kolaylaştırmaktadır” dedi.