Bu hastanede akupunktur, hacamat ve mezoterapi hizmeti verilecek – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Bu hastanede akupunktur, hacamat ve mezoterapi...

Bu hastanede akupunktur, hacamat ve mezoterapi hizmeti verilecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Mayıs 2019 Cumartesi - 09:50Güncelleme: 4 Mayıs 2019 Cumartesi - 09:50
Bu hastanede akupunktur, hacamat ve mezoterapi hizmeti verilecek

Tavas Devlet Hastanesi’nde akupunktur, hacamat ve mezoterapi gibi hizmetlerin verileceği Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Ünitesi (GETAT) açıldı. Bu birimin Denizli’deki kamu hastanelerinde ilk olduğu belirtildi.

Açılış dolayısıyla düzenlenen törene AK Parti milletvekilleri Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök, Tavas Kaymakam Vekili Murat Güneş, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, vatandaşlar ve sağlık çalışanları katıldı.

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, törende yaptığı konuşmada, Tavas Devlet Hastanesi’nin açıldığı 2016 yılından bu yana tıbbi anlamda devamlı geliştirildiğini, hizmete açılan GETAT Ünitesi’nin de kamuda Denizli’de ilk olma özelliğini taşıdığını söyledi.

“GELENEKSEL TIBBİ UYGULAMALAR SAĞLIKTA ÖNEMLİ”

İnsan hayatını daha sağlığında modern tıp kadar geleneksel tıbbın da önemli olduğunu ifade eden Öztürk, “Bugün en çok aşina olduğumuz hacamat (kupa terapi), akupunktur, sülük tedavisi, ozon terapi, müzik terapi, mezoterapi gibi uygulamalar sadece hastalıkların tedavisi için değil, hastalıklardan korunmak, sağlıklı yaşamak için de ihtiyaç duyulmakta ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından da sağlık sistemini güçlendirmek için teşvik edilmektedir” dedi.

“ÇALIŞANLAR SORUMLULUK DÜŞÜYOR”

Milletvekili Ahmet Yıldız da tamamlayıcı tıp kavramının tüm dünyada yaygın hale geldiğini söyleyerek, “Buradaki sağlık çalışanlarımıza hizmetin başarılı olması için büyük sorumluluklar düşmektedir. Denizli’deki sağlık hizmetlerine genel baktığımızda yürütülen çalışmaların başarılı olduğunu düşünüyorum. İlimizin bir bütün olarak kalkınması bakımından ilçelerdeki sağlık tesislerindeki yeni uygulamaların açılmasını son derece önemli buluyorum” diye konuştu.

"DEVLET ELİYLE YAPILMASI ÖNEMLİ"

Milletvekili Nilgün Ök de sağlık alanında dünyada değişimler yaşandığını kaydederek, “Şu an dünyada sağlık turizmi önemli bir yer tutuyor. Türkiye’de de sağlık turizmi konusunda birçok çalışma yapılıyor. Bunun yanına geleneksel tamamlayıcı tıp uygulamalarını da merdiven altında değil de devlet eliyle yapılıyor olması önemli. Bunu Denizli’de uzman ellerde Tavas Devlet Hastanesi’nde başlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Tavas Devlet Hastanesi GETAT Ünitesi hizmete açıldı.