UMKE Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu açıldı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. UMKE Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu açıldı

UMKE Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ocak 2024 Çarşamba - 12:55Güncelleme: 31 Ocak 2024 Çarşamba - 12:55
UMKE Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu açıldı

Denizli’deki 37. UMKE Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu açıldı. Böylece ildeki UMKE Acil Sağlık İstasyonu sayısı 37’ye yükseldi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılında yapılan, içerisinde Ulusal Medikal Kurtarma Merkezi (UMKE), 112 Acil Sağlık İstasyonu ve Aile Sağlığı Merkezi’nin bulunduğu Sağlık Kompleksinde 13 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Merkezefendi Mahallesi’nde açıldı. Hizmete giren istasyonda 3 kişilik ekipler, tam donanımlı acil yardım ambulansı ile 24 saat kesintisiz hizmet verecek.

Ayrıca UMKE üyesi gönüllülerden oluşan ekip, olağan dışı durumlarda ve afette UMKE Timi olarak hızlı hizmet verebilecek bilgi ve donanıma sahip olup, olağan zamanlarda 112 istasyonu olarak hizmet sunmaya devam edecek.

Denizli’de 566 personel ve 115 ambulansla yıllık yaklaşık 90 bin hastaya nakil ve sağlık hizmetinin verildiğini bildiren Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, ilde 170 de UMKE personelinin görev yaptığını belirtti. Son açılan 13 Nolu (UMKE) Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuyla olası bir afet veya acil durumda hızlı şekilde müdahale edileceğini ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

“Bu istasyonumuzun en büyük özelliği, 24 saat burada UMKE personellerimizin görevli bulunması ve bu ekibin kırsalda, ulaşımı zor alanlarda gerekli durumlarda müdahaleleri gerçekleştirecek olmasıdır. Normal zamanda da merkezde ikinci bir istasyon olarak hizmet verecektir. İlimizde 170 UMKE personelimiz ve 4 adet 4x4 medikal kurtarma aracı, 1 adet acil müdahale aracı, 1 adet mobil komuta ve haberleşme aracı, 1 adet personel taşıma aracı ile 1 adet lojistik aracımızdan oluşan UMKE araçlarımız ekipman ve donanımlarıyla görevlere hazır şekilde tutulmaktadır.

Ambulans çeşitliliği açısından da İlimiz çok donanımlı bir yapıya sahiptir. Her türlü coğrafi ve iklim şartlarında en kısa sürede ulaşabilmek amacıyla özel olarak dizayn edilmiş tam donanımlı 115 ambulansın yanında, yoğun ihtiyaç olduğu dönemlerde kazalarda ve benzeri durumlarda 4 yaralıyı taşıma kapasitesi olan bir adet ambulans, bir kar paletli ambulans, obez hastaları taşıyan obez ambulans, 1 adet yeni doğan ambulansı ve 1 adet motosikletli acil müdahale ekibi ile ilimizde acil sağlık hizmetlerini yürütüyoruz.

Bugün il olarak kentselde vakaya ulaşma süremiz 5 dakika 16 saniye, kırsalda ise 13 dakika 29 saniyedir. Yine Hava Operasyon Merkezi ile irtibata geçilerek 2023 yılında ilimizden 4 hasta hava ambulansı ile başka bir ile nakledilirken, 2 hasta da hava ambulansı ile ilimize gelerek tedavilerini olmuştur.”