Sezaryenden uzak duran doktorlara teşekkür belgesi – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Sezaryenden uzak duran doktorlara teşekkür belgesi

Sezaryenden uzak duran doktorlara teşekkür belgesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Mart 2018 Salı - 15:35Güncelleme: 27 Mart 2018 Salı - 15:35
Sezaryenden uzak duran doktorlara teşekkür belgesi

Denizli’de, sezaryen ile doğum yaptırma oranı düşük olan kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarına teşekkür belgesi verildi.

Sağlık Bakanlığının 2014 – 2017 stratejik planında belirlenen eylem planı kapsamında, anne ve bebek açısından daha sağlıklı olan normal doğum oranının arttırılması, mecbur kalmadıkça sezaryen doğuma başvurulmaması için çalışmalar yürütülüyor. Söz konusu eylem planında, normal yolla doğum yaptırma oranı yüksek hekimlere başarı belgesi verilmesi kararlaştırıldı.

Denizli’de İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı kamu hastanelerinde geçen yıl anne adaylarını normal doğuma teşvik eden ve normal yolla doğum yaptırma oranı yüksek olan kadın doğum uzmanlarına başarı belgesi verilmesi uygun görüldü.

Bu doğrultuda valilikte İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. İbrahim Emreoğlu, Yardımcısı Uz. Dr. Fatma Aydeniz Ozansoy ve kadın doğum uzmanlarının hazır bulunduğu bir tören gerçekleştirildi.

Törende; sezaryen oranı düşük olan Çivril Devlet Hastanesi’nden Uz. Dr. Melek Aydın, Denizli Devlet Hastanesi’nden Uz. Dr. Yalçın Arıcan, Uz. Dr. Murat Gökhan Kinaş, Uz. Dr. Murat Levent Dereli, Uz. Dr. Ersen Eraydın ve Uz. Dr. Timuçin Kurtuluş Mermer’e başarı belgeleri Vali Hasan Karahan tarafından verildi.