Denizli’de sağlık hizmetlerini iyileştirecek yatırımlar – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Denizli’de sağlık hizmetlerini iyileştirecek yatırımlar

Denizli’de sağlık hizmetlerini iyileştirecek yatırımlar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Eylül 2017 Perşembe - 14:34Güncelleme: 7 Eylül 2017 Perşembe - 14:34
Denizli’de sağlık hizmetlerini iyileştirecek yatırımlar

Denizli’de sağlık hizmetlerinin daha yaygın, hızlı ve kaliteli verilmesini sağlamak amacıyla yatarımlar yapılıyor. Bu kapsamda yapımına başlanan Merkezefendi, Üçler ve Bağbaşı 112 acil sağlık istasyonları ile UMKE ve aile sağlığı merkezlerinin inşaatları devam ediyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, inşaatları devam eden Merkezefendi, Üçler ve Bağbaşı 112 acil sağlık istasyonları ile UMKE ve aile sağlığı merkezleri inşaatlarında incelemede bulundu. İncelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, sağlık hizmetlerinin erişilebilir, kaliteli ve etkin bir şekilde sunulması için yaygın olarak konumlandırılmış modern hizmet binalarının son derece önem arz ettiğini vurguladı.

Bu doğrultuda Denizli Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokoller çerçevesinde inşaatına başlanan Merkezefendi, Üçler ve Bağbaşı 112 Acil Sağlık İstasyonları ile UMKE ve aile sağlığı merkezleri inşaatlarının hızla devam ettiğini belirten Arpacı, “Önemli noktalara inşa edilen bu tür modern hizmet binaları acil sağlık hizmetlerimizin gücüne güç katacaktır. Acil sağlık hizmetlerimiz, ilimizde tüm ilçelerimize yayılmış 32 istasyon ile 7 gün 24 saat kesintisiz bir şekilde verilmektedir. 112 acil çağrı hattının aranması sonrasında hastanın durumuna göre, iklim, coğrafi ve trafik vb. koşullar göz önüne alınarak, en uygun ambulans yönlendirilerek 112 acil sağlık hizmeti kentsel ve kırsal alanda yüzde 100 erişim ile sunulmaktadır” dedi.