Pratisyen hekimlere tanı ve güncel yaklaşımlar eğitimi verildi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Pratisyen hekimlere tanı ve güncel yaklaşımlar...

Pratisyen hekimlere tanı ve güncel yaklaşımlar eğitimi verildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Mayıs 2018 Çarşamba - 10:12Güncelleme: 23 Mayıs 2018 Çarşamba - 10:13
Pratisyen hekimlere tanı ve güncel yaklaşımlar eğitimi verildi

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nce, merkez ve ilçe kamu hastaneleri acil servislerinde görev yapan 108 pratisyen hekime “acil servislerde tanı ve tedaviye yönelik güncel yaklaşımlar” eğitimi verildi.

Acil tıp uzmanları Dr. Osman Çetinkaya ve Dr. Barış Akcahüseyin tarafından verilen eğitimlerde; ileri kardiyak yaşam desteği, nefes darlığına yaklaşım, karın ağrısına yaklaşım, kafa travmasına yaklaşım, akrep yılan örümcek ısırıkları, elektrik çarpmasına yaklaşım, multi travmaya yaklaşım, ekstremite travmalarına yaklaşım, karbonmonoksit zehirlenmesine yaklaşım, göğüs ağrılı hastaya yaklaşım, serebrovasküler hastalıklara yaklaşım, hipertansiyon, taşikardik hastaya yaklaşım, bradikardik hastaya yaklaşım, baş ağrılı hastaya yaklaşım konuları üzerinde duruldu. Daha sonra da Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde geçici süreyle görevlendirilerek pratik eğitim yaptılar

Eğitimle ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, acil müdahalenin hayat kurtarıcı etkisinin yadsınamaz bir gerçek olduğunu belirterek, “Acil servisler acil vakaların tabiatı gereği programsız ve zamansız hastaneye müracaat etmeleri nedeniyle 7/24 sağlık personelinin, ilaç ve cihazların hazır bulundurulması gereken yerlerdir. Özellikle ilçe hastanelerimizde merkezdekine oranla vaka sayısı ve çeşidi az olmaktadır. İlk ataması ilçeye yapılan pratisyen hekimin yada bir aile hekiminin her çeşit vakayı görme ve vaka hakimiyeti sağlaması, uzun sürebilmektedir. İşte bu nedenle; nöbet tutan aile hekimlerimizin ve özellikle ilçe hastanelerimizde çalışan pratisyen hekimlerimizin acil vakaya yaklaşımlarında, tanı ve tedavi uygulamalarında güncel teorik bilgilere sahip olması, bu bilgileri pratik uygulamada kullanarak vaka hakimiyetinin artırılması, yerinde etkili müdahalenin sağlanması, gereksiz sevklerin önlenmesi, uygunsuz sevk zincirinin kırılması amacıyla ilimizde böyle bir eğitim planladık ve 108 hekimimize eğitim verdik” dedi.