Organlarıyla 4 kişiye hayat verecek – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Organlarıyla 4 kişiye hayat verecek

Organlarıyla 4 kişiye hayat verecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Mart 2020 Cuma - 15:37Güncelleme: 13 Mart 2020 Cuma - 15:38
Organlarıyla 4 kişiye hayat verecek

Denizli’de, silahla yaralanma sonucu hastanede tedavi altına alınan ve üç gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 36 yaşındaki Barış Derici’nin bağışlanan organları 4 kişiye hayat verecek.

10 Mart’ta silahla yaralanma sonucu Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisine getirilen Barış Derici, ilk müdahalenin ardından anestezi ve cerrahi yoğun bakım ünitesine alındı. Üç gün boyunca yoğun bakımda kalan ve tüm müdahalelere rağmen yaşam mücadelesini kaybeden Derici’nin beyin ölümü gerçekleşti.

Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimlerinin görüşmesi sonucu. Derici’nin ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine İzmir ve İstanbul’dan gelen ekipler, Barış Derici’nin 2 böbreği, karaciğeri ve kalbini alınarak hastalara nakledilmek üzere ilgili hastanelere götürüldü.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, organ bağışında bulunan aileye teşekkür ederek, “Bilindiği gibi organ bağışı canlıdan ve kadavradan olmak üzere iki şekilde gerçekleşmektedir. Bu doğrultuda organ bağış sayılarını arttırmak için hummalı bir çalışma başlattık ve çalışmalar sonunda Türkiye’de 2019 yılında canlıdan yapılan organ bağışlarında Denizli en çok bağış yapılan il oldu. Ben aileye baş sağlığı diliyorum ve hayattayken organ bağışında bulunduğunu beyan ederek bağışta bulunan ve yakınlarını kaybettikten sonra acılarını bir kenara bırakarak organ bekleyen hastalara umut olan tüm ailelere sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.