Bağışlanan organlarıyla hastalara umut oldu – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Bağışlanan organlarıyla hastalara umut oldu

Bağışlanan organlarıyla hastalara umut oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Şubat 2022 Salı - 15:08Güncelleme: 1 Şubat 2022 Salı - 16:15
Bağışlanan organlarıyla hastalara umut oldu

Denizli’de, geçirdiği beyin kanaması sonucu tedaviye alınan, ancak tüm çabalara rağmen hayatını kaybeden 59 yaşındaki Ayşeana Olgun’un bağışlanan karaciğeri ve iki böbreği, organ nakli bekleyen hasta için umut oldu.

Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisine 17 Ocak’ta başvuran Ayşeana Olgun, beyin kanaması geçirdiği teşhisiyle tedavi altına alındı. 27 Ocak’ta yoğun bakım ünitesine alınan Olgun, 4 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimi yetkilileri, Olgun’un ailesi ile görüştü. Ailenin organ bağışına onay vermesi üzerine karaciğeri ve 2 böbreği alınarak İzmir’de organ bekleyen hastalara gönderildi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Berna Öztürk, Olgun Ailesi’ne organ bağışında bulundukları için teşekkür ederek, “Ayşeana Olgun’un ailesi de acılarını bir kenara bırakarak, organ bağışında bulundular ve 3 hastaya umut oldular. Onlara bu örnek davranışlarından dolayı şükranlarımı sunuyor ve baş sağlığı diliyorum” dedi.