Gurbetçiden coronavirüsle ilgili Türkiye-Hollanda kıyaslaması – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Gurbetçiden coronavirüsle ilgili Türkiye-Hollanda kıyaslaması

Gurbetçiden coronavirüsle ilgili Türkiye-Hollanda kıyaslaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Mayıs 2020 Cuma - 14:30Güncelleme: 1 Mayıs 2020 Cuma - 14:30
Gurbetçiden coronavirüsle ilgili Türkiye-Hollanda kıyaslaması

Hollanda’dan uçakla Denizli’ye getirilen kafilede yer alan ve halen KYK Yurdu’nda 14 günlük karantina sürecinde olan gurbetçi, coronavirüsle ilgili iki ülke arasındaki farkı “Orada hastalandığımızda aile hekimimizi arayıp durumu izah ediyoruz. Bize ‘ilacını iç ve evinde kal’ diyor. Ama bizim devletimiz vatandaşlarını özel uçakla alıyor” sözleriyle aktardı.

Bir süre önce Hollanda'dan getirilerek, Pamukkale ilçesindeki Prof. Dr. Cevat Akşit Erkek Öğrenci Yurdu'na yerleştirilen 344 Türk vatandaşı arasında yer alan 32 yaşındaki Şükrü Temiz, karantinada kaldığı günleri, Hollanda ile Türkiye arasındaki coronavirüs için verilen sağlık hizmetlerini değerlendirdi.

Karantina sürecinde çay, yemek ve sıcak su gibi bütün ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Temiz, uygulamadan dolayı Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanına teşekkür etti. Temiz, “Doğma büyüme Hollanda’dayım. Geçtiğimiz haftalarda Rotterdam Başkonsolosluğuna mail attım ve durumumu izah ettim. Şu anda Denizli’de Prof. Dr. Cevat Akşit Erkek Yurdu’nda karantinadayım. Odada tek başıma kalıyorum. Sahur ve akşam iftar yemeklerimiz geliyor. Günde iki defa ateşimizi ölçüyorlar, ‘bir ihtiyacınız var mı’ diye soruyorlar. 24 saat burada sıcak suyumuz var. Çayımız, kahvemiz var. Hizmet gerçekten çok güzel" dedi.

Hollanda’da hastalandıklarında aile hekiminin kendilerine ilaçlarını içip evlerinde kalmasını söylediğini, Türkiye’nin ise vatandaşlarına sahip çıktığını belirten Temiz, “Ben 32 sene boyunca Hollanda’da vatan hasreti çektim. Hiçbir devlet, bizim devletimizin yaptığı gibi kesinlikle yapmaz. Mümkün değil. Orada hastalandığımızda aile hekimimize telefon açıyoruz, durumu izah ediyoruz, ‘ilacını iç ve evinde kal’ diyorlar. Ama bizim devletimiz böyle değil. Gerek gurbetçiler olsun, gerek vatandaşlar olsun özel uçakla alıyorlar ve buraya getiriyorlar. 2 hafta boyunca bizlere en güzel şekilde hizmet veriyorlar. Bize bir anons verildi. 'Haftaya Çarşamba günü evinize ücretsiz olarak otobüslerle bırakılacaksınız' denildi. Gerçekten büyük bir devletimiz var. Allah razı olsun. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin” diye konuştu.

 

DENİZLİ (İHA)