Sağlık çalışanları ve vatandaşlardan kan bağışı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Sağlık çalışanları ve vatandaşlardan kan bağışı

Sağlık çalışanları ve vatandaşlardan kan bağışı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Ağustos 2022 Cumartesi - 13:24Güncelleme: 27 Ağustos 2022 Cumartesi - 13:25
Sağlık çalışanları ve vatandaşlardan kan bağışı

Denizli’de sağlık çalışanları ile vatandaşlar, hastanelerde oluşturulan noktalarında kan bağışında bulundu.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Güney Ege Bölge Kan Merkezi tarafından “Şifa Veren Eller Kan Veriyor” temalı kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanya kapsamında, Denizli Devlet ve Servergazi Devlet hastanelerinde kurulan mobil noktalarda, sağlık çalışanları ve vatandaşlar kan bağışı yaptı.

Kan bağışının hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, bir ünite kan bağışı ile 3 kişinin hayatının kurtarılabileceğini söyledi. Kan bağışı konusunda örnek olmak amacıyla Denizli İl Sağlık Müdürlüğü olarak kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirten Öztürk, şunları kaydetti:

“Türk Kızılayı Güney Ege Bölge Kan Merkezi yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde müdürlük olarak kan bağışı kampanyası düzenlemeye karar verdik. Zaman zaman kan stoklarının azaldığını bildiğimiz için sağlık çalışanları olarak kan bağışında bulunmak ve örnek olmak istedik. Kan bağışı konusunda hepimizin özverili olması gerekmektedir. Çünkü vatandaşlarımıza olası bir ihtiyaç halinde Kızılay’ın kan stoklarının yeterli olması gerekir. Yine yapılan her bir kan bağışının hayat kurtaracağı da unutulmamalıdır. Biz sağlık çalışanları olarak belirli periyotlarla geçtiğimiz yıllarda da kan bağışı kampanyaları düzenlemiştik. Umarım vatandaşlarımız da her an kana ihtiyaç duyulabileceği düşüncesiyle daha duyarlı olurlar ve kan verme noktasında Kızılay’a destek olurlar. Düzenlediğimiz kan bağışı kampanyamızda toplamda 80 ünite kan toplayarak ihtiyaç halinde 240 kişiye hayat olacak kan stoğu temin edilmiş oldu. Kan bağışında bulunun tüm sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum.”