Denizli’de ilk karaciğer nakli PAÜ’de yapıldı – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Denizli’de ilk karaciğer nakli PAÜ’de yapıldı

Denizli’de ilk karaciğer nakli PAÜ’de yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Nisan 2018 Çarşamba - 14:16Güncelleme: 18 Nisan 2018 Çarşamba - 14:16
Denizli’de ilk karaciğer nakli PAÜ’de yapıldı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’nde, Denizli’deki ilk karaciğer nakli başarılı bir operasyonla gerçekleştirildi. İzmir’de bağışlanan karaciğer, 45 yaşındaki Sevgi Almalı’ya nakledildi.

İzmir’de beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın bağışlanan karaciğeri, yıllardır organ nakli bekleyen Sevgi Almalı’ya hayat verdi. Doku uyumunun sağlanmasıyla zamanla yarış başladı. PAÜ Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nden bir ekip İzmir’e giderek, bağışlanan karaciğerle Denizli’ye döndü.

5 YILDIR KARACİĞER YETMEZLİĞİ ÇEKİYORDU

Nakil için 5 yıldır karaciğer yetmezliği çeken 2 çocuk annesi Sevgi Almalı hazırlandı. Başarılı geçen ve 7 saat süren operasyonla karaciğer nakli gerçekleştirildi. Bu tıbbi operasyon aynı zamanda Denizli ve PAÜ Hastanesi’nde yapılan ilk karaciğer nakli oldu.

8 AY ÖNCE RUHSAT ALINDI

PAÜ Organ Nakli Merkezi Karaciğer Nakli Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Ali Kağan Gökakın, 8 ay önce karaciğer nakliyle ilgili tüm çalışmaları tamamlayıp ruhsat aldıklarını, ancak bağışlanan karaciğer bulunmadığı için bugüne kadar organ nakli gerçekleştiremediklerini söyledi.

Sevgi Almalı’ya yapılan karaciğer nakliyle ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Doç. Dr. Gökakın, “Organ nakli gerçekleşen 2 çocuk annesi Sevgi Almalı’nın yaklaşık 5 yıldır karaciğer yetmezliği rahatsızlığı vardı. Ameliyattan hemen sonra nakledilen organ çalışmaya başladı. Hastamız şu anda çok iyi durumda. Bu ilk organ nakli ameliyatımız, üniversitemiz ve bölgemiz için çok önemli bir adımdır. Hastamızı taburcu ettik” dedi.

“DÜNYAYA YENİDEN GELMİŞ GİBİYİM”

Başarılı bir ameliyatla karaciğer nakli gerçekleştirilen Sevgi Almalı ise, çok mutlu olduğunu belirterek, “Dünyaya yeniden gelmiş gibiyim. Bana organ bağışında bulunan aileye çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.