Hekimlerden iş bırakma eylemi – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Hekimlerden iş bırakma eylemi

Hekimlerden iş bırakma eylemi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Aralık 2021 Çarşamba - 12:01Güncelleme: 15 Aralık 2021 Çarşamba - 12:02
Hekimlerden iş bırakma eylemi

Denizli’deki sağlık kurumlarında görev yapan hekimlerin bir bölümü özlük ve mali haklarının iyileştirilmesi istemiyle iş bırakma eylemi yaptı. Denizli Aile Hekimleri Derneği (DAHED) Başkanı Dr Fatma Bilge Karaomca Ök, iş bırakmayla ilgili basın açıklamasında, taleplerini kamuoyuna aktarmak amacıyla çalışmaya bir gün ara verdiklerini belirtti.

Türk Tabipler Birliğinin çağrısının ardından yurt genelinde hekimlerin bir bölümü bugün iş bırakma eylemi yaptı. Eyleme Denizli’deki sağlık kurumlarında çalışan hekimlerin bir bölümü de destek verirken, DAHED Başkanı Dr Fatma Bilge Karaomca Ök de konuyla ilgili basın açıklamasında bulundu.

Dr Ök, statü, hak ve yetkilerini asla kötüye kullanmayacaklarına, kimseye zarar vermeyeceklerine, din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insan sağlığını her şeyin üzerinde tutacaklarına yemin ederek hekimlik mesleğine başladıklarını, su yemini yerine getirmek için de canla başla çalıştıklarını söyledi.

SAĞLIK POLİTİKALARI SİSTEMİN İŞLEYİŞİNDE SORUNLAR ÇIKARIYOR”

“Ancak son dönemde uygulanan ve özellikle sağlık çalışanlarının haklarını ilgilendiren sağlık politikaları, sadece bizler için değil ülkemizin genel sağlık sisteminin işleyişi açısından da önemli sorunları ortaya çıkarmaktadır” diyen Dr Ök, şöyle devam etti:

“Bildiğiniz gibi sağlık sistemindeki başarı ve verim, bu ülkede yaşayan her bireyin sağlığını yakından ilgilendirmektedir ve en nihayetinde toplumun genel sağlığının korunması anlamına gelmektedir. Hekimler ise sağlık sisteminin temelidir. Bu temelin güçlü olması, sağlık sisteminin ve toplum sağlığının güçlü olmasını da beraberinde getirmektedir.

Oysa biz hekimler bugün bir yandan covid-19 pandemisinin ortaya çıkardığı ağır iş yükü ve stresiyle insanlarımızın sağlığını korumak için mücadele ederken, diğer taraftan anlam veremediğimiz bir biçimde özlük ve mali haklarımızı kaybediyoruz. Bu yıl binlerce meslektaşımız bu şartlar altında daha fazla çalışmak istemediği için işten ayrıldı. Çalışanlar ise zor şartlar altında insanlarımızın sağlığını korumak için mücadele etmeye devam ediyor.

Bizler DAHED olarak tüm bu yaşananlara toplumumuzun dikkatini çekmek için, Aile Hekimlerinin özlük haklarının iyileştirilmesi, hekimlerin emeklilik haklarının iyileştirilmesi, aile hekimlerinin hak edişlerinin yeniden düzenlenerek iyileştirilmesi, Aile Hekimliğinde 30/06/2021 tarihli Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinin yürürlükten kaldırılması taleplerinin kamuoyuna anlatarak desteğinin sağlanması amacıyla 15 Aralık’ta çalışmaya bir gün ara veriyoruz. Ülkemizin sağlığına sahip çıkmak için iş bırakıyoruz.”