Hekimler 15 Aralık’ta iş bırakacak – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Hekimler 15 Aralık’ta iş bırakacak

Hekimler 15 Aralık’ta iş bırakacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Aralık 2021 Pazartesi - 19:16Güncelleme: 13 Aralık 2021 Pazartesi - 19:18
Hekimler 15 Aralık’ta iş bırakacak

Türk Tabipler Birliği (TTB), özlük haklarıyla ilgili düzenlemenin geri çekilmesi üzerine iş bırakacak. TTB’nin 15 Aralık’taki iş bırakma kararına Denizli Tabip Odasından da destek geldi.

Sağlık personelinin özlük haklarıyla ilgili düzenlemenin komisyona geri çekilmesine hekimlerden tepki geldi. TTB, düzenlemenin geri çekilmesinin ardından 15 Aralık Çarşamba günü ülke genelinde iş bırakılması kararı aldı.

DENİZLİ TABİP ODASI DESTEKLİYOR

TTB’nin bu kararıyla ilgili görüştüğümüz Denizli Tabip Odası Başkanı Prof Dr Rıza Hakan Erbay, D20HABER.COM’a yaptığı açıklamada, pandemi sürecinde yaşananların, özlük haklarındaki yetersizliğin, hekime yönelik şiddet olaylarının öne çıkan problemler olduğunu belirtti.

Son olarak özlük haklarına ilişkin düzenlemenin geri çekilmesi üzerine TTB’nin iş bırakma kararı aldığını ve Denizli Tabip Odası olarak bu karara destek verdiklerini bildiren Erbay, “Hekimler ciddi sıkıntı içinde. Yaşananlar kaygı verici. Bu nedenle erken emekliliğini isteyenler var, yurt dışına çıkanlar var. Denizli Tabip Odası olarak iş bırakma kararını destekliyoruz. Üyelerimizi de destek vermeye çağırıyoruz. Ancak iş bırakma hekimin kendi vereceği bir karardır. Acil servislerde görevli meslektaşlarımız ise o gün görevi başında olacak” dedi.

Denizli bin dolayında doktor görev yapıyor.