Eczaneler de ücretsiz maske dağıtacak – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Eczaneler de ücretsiz maske dağıtacak

Eczaneler de ücretsiz maske dağıtacak

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 10 Nisan 2020 Cuma - 12:01Güncelleme: 10 Nisan 2020 Cuma - 12:01
Eczaneler de ücretsiz maske dağıtacak

Denizli Valiliği, vatandaşların maske ihtiyacının karşılanması için çalışmalarını sürdürürken, dağıtım ağına eczanelerinde dahil edileceği bildirildi.

Vali Hasan Karahan, coronavirüs ile mücadele kapsamında vatandaşların maske takmadan sokağa çıkmalarının yasaklandığını anımsatarak, e-Devlet ve e-PTT AVM’ye başvuru yapanlara maske dağıtımının PTT aracılığıyla yapıldığını belirtti.

Ücretle maske satışının yasaklandığını belirten Karahan, vatandaşların ihtiyacının karşılanması için kamu hizmetlerinin sunulduğu kapalı ve açık yerler ile pazaryerleri, toplu taşıma araçları, yol kontrol noktaları başta olmak üzere, vatandaşların kolayca erişebilecekleri yerlerde kamu görevlileri tarafından maske dağıtımı yapılacağını belirtti.

Karahan, maske dağıtımında İstanbul’da olduğu gibi Denizli’de de eczanelerin devrede olacağını, bunun alt yapısını oluşturma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Maske dağıtımında, planlama, koordinasyon ve uygulama kaymakamlıklar, kolluk birimleri, Vefa Sosyal Destek Grubu, ilgili kurum ve kuruluşları aracılığıyla gerçekleştirilecek.