Denizli’de COVID Çağrı Merkezi 21 personelle hizmet veriyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Denizli’de COVID Çağrı Merkezi 21 personelle...

Denizli’de COVID Çağrı Merkezi 21 personelle hizmet veriyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Eylül 2020 Çarşamba - 14:47Güncelleme: 16 Eylül 2020 Çarşamba - 14:47
Denizli’de COVID Çağrı Merkezi 21 personelle hizmet veriyor

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindemi COVID-19 Çağrı Merkezi, ikisi doktor 21 personelle hizmet veriyor.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, COVID-19 Çağrı Merkezinin coronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında kurulduğunu, virüs tanısı alan ya da temaslı olduğu için evde izole olan hastaların semptom ve izolasyon sorgulamalarını yaptığını belirtti.

COVID Çağrı Merkezinin 2 hekim ve 19 yardımcı sağlık personeliyle 24 Ağustos’tan bu yana UMKE binasında hizmet verdiğini bildiren Öztürk, birimin çalışmalarıyla ilgili merkezde görevli Uz. Dr. Celile Hatipoğlu ve Dr. Erhan Kaya’dan bilgi aldı. Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının daha yoğun ve özveriyle görev yaptığını ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

“Coronavirüs ile mücadelede tanı ve tedavi konusundaki çalışmalar başarıyla yürütülmektedir. COVID Çağrı Merkezinin kurulmasının amacı da ülkemizin başarıyla yürüttüğü mücadelede izolasyondaki vatandaşlara danışmanlık etmek, sorularına cevap vermek, sahada görevli ekiplerimizin koordinasyonunu tek bir çatı altında toplamaktır. Ülkemizin yürüttüğü bu mücadelede izolasyon tedbirlerini ne kadar çok insana anlatabilirsek, coronavirüs ile mücadelede o kadar hızlı yol alırız.”