Covid-19’dan ölen doktorun ismi aile sağlı merkezine verildi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Covid-19’dan ölen doktorun ismi aile sağlı...

Covid-19’dan ölen doktorun ismi aile sağlı merkezine verildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Eylül 2022 Salı - 09:53Güncelleme: 27 Eylül 2022 Salı - 09:53
Covid-19’dan ölen doktorun ismi aile sağlı merkezine verildi

Denizli’de, covid-19 salgınında yaşamını yitiren Dr Soner Oğuz’un ismi, Çivril ilçesinde görev yaptığı aile sağlığı merkezine verildi.

Dünyayı kasıp kavuran coronavirüs salgını Denizli’de de çok sayıda can aldı. Salgının kurbanlarından birisi de Çıtak Aile Sağlığı Merkezi’nde 20 yıl görev yapan Dr Soner Oğuz oldu. Covid-19’a yakalanan Oğuz, 20 Aralık 2020’de hayatını kaybetti.

Sağlık camiasını ve Çıtaklıları yasa boğan ölüm sonrası Oğuz’un isminin 20 yıl görev yaptığı Çıtak Aile Sağlığı Merkezine verilmesi için çalışmalar yapıldı. Denizli İl Sağlık Müdürlüğünün teklifi, Sağlık Bakanlığının onayıyla bu talep yerine getirildi ve Çıtak Aile Sağlığı Merkezinin adı Dr. Soner Oğuz Aile Sağlığı Merkezi olarak değiştirildi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz Dr Berna Öztürk, konuyla ilgili açıklamasında, Çıtak Aile Sağlığı Merkezinde Dr. Soner Oğuz’un adının yaşayacağını ve çocuklarının babalarıyla her zaman gurur duyacağını belirtti. Öztürk, “Her dönem olduğu gibi, pandemi sürecinde de tüm sağlık personelimiz büyük bir özveri ile çalıştı. Bu süreçte Çivril Çıtak Aile Sağlığı Merkezinde yaklaşık 20 yıl görev yapan Dr. Soner Oğuz, 22 Aralık 2020’de koronavirüsten hayatını kaybetmişti. Bundan sonra adı burada yaşayacak. Çocukları her zaman babalarıyla gurur duyacak. Mekanı cennet olsun” dedi.

Duygulu anlar yaşayan Dr. Soner Oğuz’un eşi Gülten Oğuz da eşinin her zaman Çıtak Mahallesi’ni çok sevdiğini ve yıllarca severek hizmet verdiğini söyleyerek, eşinin isminin çalıştığı aile sağlığı merkezine verilmesinde desteği olan herkese teşekkür etti.