Doktordan normalleşme gözlemi: Gördüklerimden tedirgin oldum – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Doktordan normalleşme gözlemi: Gördüklerimden tedirgin oldum

Doktordan normalleşme gözlemi: Gördüklerimden tedirgin oldum

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Mayıs 2020 Salı - 20:10Güncelleme: 12 Mayıs 2020 Salı - 20:10
Doktordan normalleşme gözlemi: Gördüklerimden tedirgin oldum

PAÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Uğurlu, coronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken, Denizli’de aşama aşama geçilen normalleşme sürecinde gördüklerini paylaşırken “tedirgin oldum” ifadesini kullandı.

Denizli’de coronavirüsle mücadelede elde edilen olumlu sonuçların ardından normalleşmeye yönelik peş peşe kararlar alındı. AVM’ler, berber, kuaför ve güzellik salonları açıldı. Ardından kente giriş çıkış yasağı kaldırıldı. Son olarak da 20 yaş altındakiler ile 65 yaş üstündekiler dışında kalanlar için sokağa çıkma kısıtlamasından vazgeçildi.

Bu gelişmeler geniş kitleler tarafından olumlu karşılandı. Ancak, artan yoğunluk da endişe yaratıyor. PAÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Uğurlu, paylaşımıyla bu olumsuzluklara dikkat çekti. Doç. Dr. Uğurlu’nun “tedirginliği” dile getiren paylaşımı:

“Sevgili takipçilerim, siyah beyaz fotolardanda anlaşılacağı üzeri bugünlerin geride kalmasını en çok biz istiyoruz. Hastalarımız %75 oranında azaldı, ancak sıfırlanmadı. Hala pozitif hastalarımız var, süreç devam ediyor. Hafta başından beri çevremde gördüğüm, anlatılanlar, yaşananlardan tedirgin oldum. Hastane aşırı kalabalıklaştı. Herkes kuaförlere, AVM’lere koşmuş, marketlerde öylesine gezinen tipler gördüm. Hastane bahçesinde sosyal mesafe hemen unutulmuş, maskeler artistik moda şeklinde takılmaya başlandı. Hepimiz çok sıkıldık, bunaldık çoğunun ekmek teknesi kapandı ya da kapanma noktasına geldi, herkes perişan biliyorum. Biz bu arada bir sürü hastayı hastanelere gelemediği için kaybettik, örnekler çoğaltılabilir. Tabiki normalleşeceğiz, herkes evini geçindirecek, ailesini dostlarını görecek, spor yapacak, eğlenecek. Ancak lütfen gereksiz işlerden kaçınalım, kapalı yerlerde keyif yapmak İçin dolaşmayalım, hastanelere kesin gerekli olmadıkça başvurmayalım, AVM’ye gitmek gerekiyorsa hemen alacağımızı alıp hemen çıkalım. Çünkü aramızda binlerce taşıyıcı var ve sosyal mesafe kurallarına uyarak kesinlikle ama kesinlikle maske takalım. Gencim demeyin 30 yaşında makineye bağlanan insanlar gördük. Aynı şeyleri yaşamak istemiyoruz. Lütfen lütfen lütfen.”