Baba-kız acil serviste birlikte görev yapıyor – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Baba-kız acil serviste birlikte görev yapıyor

Baba-kız acil serviste birlikte görev yapıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Aralık 2022 Çarşamba - 14:35Güncelleme: 14 Aralık 2022 Çarşamba - 14:36
Baba-kız acil serviste birlikte görev yapıyor

Denizli’deki Servegazi Devlet Hastanesinde baba kız birlikte görev yapıyor. Hekimlik mesleğinde 28.yılını geride bırakmaya hazırlanan Dr Birol Erdoğan, mezuniyet sonrası aynı hastaneye atanan doktor kızı Fatma Erdoğan ile birlikte çalışıyor

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmasının ardından, sonra Sağlık Bakanlığınca Servergazi Devlet Hastanesine atanan pratisyen doktor olarak atanan Fatma Erdoğan, bir yandan mesleğini yapabilmenin heyecanını yaşarken, diğer taraftan da babasıyla görev yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Genç hekim, hastanenin acil servisinde babasıyla birlikte omuz omuza nöbet tutuyor.

Dr Birol Erdoğan, kızıyla birlikte aynı hastanede görev yapmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, “Servergazi Devlet Hastanesinde 4 yıldır çalışıyorum. Kızım bu yıl okulunu bitirdi ve Bakanlığımızın ataması ile burada göreve başladı. Şimdi aynı mesleği yapıyoruz. Aynı yerde çalıştığımızı öğrenen hastalar ya da diğer sağlık çalışanları biraz şaşırıyor. Sonra ne güzel baba-kız aynı yerde çalışıyorsunuz diye güzel tepkiler veriyorlar” dedi.

Kızına meslek seçimiyle ilgili yönlendirmede bulunmadığını kaydeden Erdoğan, “Beni gördükçe doktor olma hayali kurmuş. İyi ki de hayal kurmuş. Şimdi birlikte çalışmanın gururunu yaşıyoruz. Herkese nasip olmaz böyle bir duygu. Meslek içerisinde her şeyi okuldan öğrenmesi imkansız bazı şeyleri yaşayarak öğrenmesi lazım. Bu noktada benim tecrübelerimden faydalanıyor. Neler yapması gerektiğini, hastaların durumuna göre hangi tedaviyi uygulaması gerektiğini söylüyorum. Kızıma meslek hayatında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Mesleğe babası ile aynı hastanede görev yaparak başlamasının kendisini ayrı bir motive ettiğini söyleyen Dr. Fatma Erdoğan da “Çocukluğumdan beri en büyük hayalim hekim olmaktı. Önümde babam gibi bir idolüm vardı. Onu gördükçe çok çalıştım ve şu anda babamla aynı hastanede görev yapıyorum. Tabi babamın tecrübelerinden mümkün olduğunca faydalanmaya çalışıyorum. Herhangi bir durumla karşılaştığımda babam hemen yardımıma koşuyor, neler yapmam gerektiği konusunda bilgiler veriyor. Sevdiğim mesleği yapmanın ve bu mesleği babamla birlikte yapmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah uzun yıllar birlikte görev yaparız” diye konuştu.