Aile hekimlerine uyum eğitimi verildi – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Aile hekimlerine uyum eğitimi verildi

Aile hekimlerine uyum eğitimi verildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Mart 2018 Cumartesi - 10:44Güncelleme: 10 Mart 2018 Cumartesi - 10:45
Aile hekimlerine uyum eğitimi verildi

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Aile Hekimliği Birimi tarafından, birinci basamak sağlık hizmetlerinin daha iyi ve kaliteli bir şekilde verilebilmesi amacıyla "Aile Hekimliği 1. Aşama Sertifikalı Uyum Eğitimi" düzenlendi.

Aile hekimliği uygulamaları kapsamında halen sözleşmeli aile hekimi olarak görev yapanlar arasında daha önce “Aile Hekimliği 1.Aşama Sertifikalı Uyum Eğitimi” almamış olan aile hekimlerine ile İlçe Sağlık Müdürlükleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Entegre İlçe Devlet Hastanelerinde görevli hekimlere yönelik seminer 5-9 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Eğitimi seminerinin tamamlanmasının ardından düzenlenen sertifika töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, birinci basamak sağlık hizmetlerinin toplumu ciddi anlamda etkileyen kimi zaman ölümcül sonuçlar doğurabilen hastalıkların önlenmesinde rollerinin büyük olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Ülkemizde birinci basamak sağlık hizmetlerinin önemi toplum sağlığı açısından çok büyüktür. Toplumumuzda şöyle bir adet var; hasta olunduğunda hastaneye gidilir ve sağlık hizmeti de hasta olan kişiye verilir gibi. Ama gerçekte bunun böyle olmadığını özellikle birinci basamakta çalışan tüm doktor arkadaşlarım çok iyi bilir. Birinci basamağın en önemli görevi hastalanıp gelen kişiye reçete yazmak değil, bence koruyucu hizmetleri verebilmektir. Hastanede çalışan bizler kişisel bazda faydalar sağlıyoruz. Bir kişi hasta oluyor geliyor, yatırıp tedavisini yaparak iyileştiriyoruz. Fakat birinci basamakta sahada yer alan doktorlarımız koruyucu sağlık hizmeti yapıyor, kronik hastalığı olan bütün nüfustaki kişileri tarıyor, takiplerini yapıyor ve eğitimler veriyorlar. O eğitimler sayesinde de koruyucu sağlık hizmeti sağlanıyor. Obezite ile mücadele, kanser taramaları gibi faaliyetler yapılıyor. Yani birinci basamakta yapılan bu çalışmalar ile aslında kitlesel bazda hizmet veriliyor. O yüzden birinci basamakta yapılan hizmetlerin önemi çok büyük” dedi.

Vali Yardımcısı Ali Cergibozan da sağlık hizmetlerinin önemini vurgulayarak, “Aile hekimlerimizin sahada sağlık hizmeti sunumu sırasında karşılaşabilecekleri durumlar ve insani ilişkiler noktasında vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmeti sağlayabilmeleri açısından bu tür hizmet içi eğitimlerin yapılmasında büyük fayda vardır. Sağlık teşkilatımız da bu yükselişin lokomotif sektörlerinden birisidir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen tören ile önce eğitim veren doktorlara teşekkür belgesi, eğitime katılan doktorlara da sertifikaları verildi.