Denizli’de 90 sağlık çalışanı coronavirüse yakalandı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Denizli’de 90 sağlık çalışanı coronavirüse yakalandı

Denizli’de 90 sağlık çalışanı coronavirüse yakalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Nisan 2020 Perşembe - 15:07Güncelleme: 30 Nisan 2020 Perşembe - 15:07
Denizli’de 90 sağlık çalışanı coronavirüse yakalandı

Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Meral Alten, sağlık kurumlarında görev yapan 90 personelin coronavirüse yakalandığını açıkladı.

Denizli İl Hıfzıssıhha Kurulu, coronavirüs salgınıyla ilgili ildeki verileri paylaşmıyor. Bu konudaki taleplere “yetki bakanlıkta” yanıtı veriliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, dün düzenlediği basın toplantısında “İllerdeki verileri açıklayacak mısınız?” sorusuna “Bu bilgileri İl Hıfzıssıhha Kurulları ile paylaşıyoruz. Bu anlamda bilgiyi saklamanın anlamı olmadığını daha önce söylemiştim. Çünkü bütün Türkiye’de görüldüğünü biliyoruz” yanıtını vermişti.

Bakan Koca’nın “bilgiyi saklamanın anlamı olmadığını söylemiştim” sözlerine rağmen, şu ana kadar Denizli’deki rakamlarla ilgili resmi bir açıklama yapılmış değil. Buna karşın İl Hıfzıssıha Kurulunda üye olarak görev alan Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Meral Alten, sağlık çalışanlarını kapsayan bir açıklamada bulundu.

Dr. Alten, ildeki hastanelerde görev yapan 20’si uzman ve pratisyen doktor, 70’i diğer kadrolarda görev alan 70 personel almak üzere toplam 90 sağlık personelin coronavirüs testlerinin pozitif çıktığını bildirdi.